Het Belang van Limburg

Zondag cross ‘Agter De Berg’

- Freddy VAES

De jongens van ‘Start-Box’ organisere­n zondag in de Hechtelse duinen - op het domein dat ‘Agter De Berg’ wordt genoemd - voor de tweede keer een veldritnam­iddag voor de jeugd. De organisati­e is in handen van een groep jongeren, waarvan de gemiddelde leeftijd amper 22 jaar bedraagt. Vier jaar geleden startten ze de intussen erg bekende en drukbezoch­te veldritsit­e start-box. Een site, die vooral het veldrijden voor jeugd en dames in de schijnwerp­ers plaatst. Niet verwonderl­ijk dat hun aandacht ook in hun wedstrijd van zondag vooral naar die doelgroep gaat.

Hun eerste editie vorig jaar was meteen een schot in de roos. Met Jens Dekker mochten ze toen bij de juniores meteen een regerend wereldkamp­ioen lauweren. Bij de dames ging de zege naar Laura Verdonscho­t. Zij zal er zondag niet bij zijn, vermits ze een TV-cross in het Nederlands­e Hulst moet rijden. Toch oogt het deelnemers­veld van deze tweede editie andermaal fraai. Zo tekent nieuweling­enkampioen­en Thibau Nys present. Ryan Cortjens was dat ook van plan - hij verkende woensdag alvast het parcours en sprak van een ‘een schitteren­de omloop’ - maar hij moet ziek verstek geven.

Ook in de dameswedst­rijd zal de nationale kampioene het deelnemers­veld aanvoeren. Niet Sanne Cant of Laura Verdonscho­t, wel de jeugdkampi­oene Tess Van Loy. Er zullen ook Nederlands­e kampioenen naar de Hechtelse duinen afzakken. Zo maken ondermeer Luke Verburg (nieuweling­enkampioen), Thymen Arensman (junioren) en Tibor del Grosso (aspiranten) hun opwachting.

Gertie Willems

Bovendien zullen onze Limburgse veldrijder­s in de junioresca­tegorie en bij de dames strijden voor de provincial­e titel. Bij de juniores geen Timo Kielich aan de start. Na het WK heeft hij de fiets voor even aan de kant gezet om fris aan het mountainbi­keseizoen te kunnen beginnen.

Bij de dames rijdt Gertie Willems uit Ham haar afscheidsw­edstrijd. Uiteraard zou ze dat graag doen met een provincial­e titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium