Het Belang van Limburg

Zangeres en neef rocken in CandleBags

-

Ook muziekther­apeuten kunnen rocken. Check Inge Henrotay maar eens. Samen met haar neef vormt zij CandleBags, een Limburgs duo dat op 11 februari in Hasselt de tweede EP ‘Voyager’ voorstelt. No-nonsense garagerock. Daarin grossieren CandleBags naar eigen zeggen. Op het podium beroeren zangeres Inge Henrotay (30) en haar neef Dirk (35) zowel gitaar en toetsen als drums, dwarsfluit en cimbalen. “Geen evidente combinatie, die mij ook nog altijd verbaast”, lacht Inge. “Dirk bespeelt zijn gitaar al zittend en drumt met zijn voeten. Slechts met twee muziek maken, daagt ons uit om creatief te zijn. We hechten veel belang aan hoe we klinken. Daarom beschouwen we onze vaste geluidsman als derde groepslid. Bij hem zijn we ook de nieuwe EP gaan opnemen.”

Dat vijf songs tellende minialbum heet ‘Voyager’ en is de opvolger van ‘Love Kills’ uit 2015. “Nadat ik er een tijd tussenuit ben geweest om te gaan reizen, geven we hiermee weer een teken van leven. De teksten van de nieuwe nummers gaan over de wereld ontdekken en er met andere ogen naar kijken”, vertelt Inge.

Muzikaal oogst CandleBags vergelijki­ngen met groepen als The Kills en Yeah Yeah Yeahs, terwijl echo’s uit de donkere eighties evenmin van de lucht zijn. “Die invloeden komen voornameli­jk van Dirk. Daarnaast laten we ons ook heel erg door ons gevoel leiden. We willen niet in een bepaald hokje worden gestoken”, stelt Inge. CandleBags mijdt het klassieke parcours van Rock Rally’s en andere wedstrijde­n. “We zijn al blij dat we samen muziek mogen maken. Ik ben muziekther­apeut en zeg vaak al lachend dat CandleBags mijn therapie is. Stilaan raakt onze naam hier en daar wat bekend, maar we moeten ons zeker nog laten horen. Daarom zijn we op zoek naar een platenlabe­l. Dat kan ons mogelijk helpen om in de Ultratop of ‘De Afrekening’ van Studio Brussel te geraken.” CandleBags stelt ‘Voyager’ zaterdag om 21 uur voor met een concert in Café Café, Melderstra­at 40 in Hasselt. De EP is online te koop, de cd enkel tijdens optredens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium