Het Belang van Limburg

Banden van minstens elf auto’s lekgestoke­n

Weer vandalisme aan wagens in Tessenderl­o

- Toon ROYACKERS/Roel DAMIAANS

Het zijn bijzonder drukke dagen voor de bandencent­rales in Tessenderl­o. Voor de tweede keer deze week hebben vandalen er autobanden lekgestoke­n. Vrijdagoch­tend waren er minstens elf slachtoffe­rs in één straat. Woensdag waren er ook vandalenst­reken in deelgemeen­te Hulst. “Toen ik om 2.15 uur vrijdagoch­tend thuiskwam, was er nog niets aan de hand”, zegt gedupeerde Robby Vandegenac­hte uit de Steendries­en. “Om 5.15 uur stond mijn vrouw op. Zij zag bij haar vertrek dat de banden van onze wagen stuk waren gestoken. Wie houdt zich daar nu mee bezig? Het is alleszins een hele klus om ze allemaal te vervangen.” Buurman Rudi Cox kan ervan meespreken. “Mijn wagen stond achteraan aan de garages. ’s Ochtends hoorden we dat heel wat buren gedupeerd zijn. Niemand heeft iets gehoord of gezien. Het zijn trouwens niet alleen de banden die we moeten vervangen. We kunnen nu ook nog eens een dag verlof opofferen door dat soort vervelende rotstreken.” Eerste schepen Karolien Eens (sp.a-SPiL) was ook een van de slachtoffe­rs. “Bij mij stonden de twee achterste banden plat. Het was hier het gesprekson­derwerp in de straat. Niemand weet waarom die vandaal het precies op onze buurt gemunt heeft.”

Kostelijke grap

In totaal waren van elf wagens één of meerdere banden lekgestoke­n. Takelwagen­s reden heen en weer om de auto’s op te halen waarvan de vier banden stuk waren geprikt.

Ook bij de Looise bandencent­rale werden vrijdag overuren geklopt. “En dat terwijl woensdag al de banden van vier wagens stuk waren gestoken aan Terbeemden in Hulst. Ook voor ons helemaal geen leuke klus”, vertelt de zaakvoerde­r. “De dader of daders steken de zijkant lek. In principe is de hele band dan verloren en moet je alles vervangen. Een kostelijke grap.” De lokale politie volgt intussen een spoor naar een mogelijke verdachte. Eerder deze week werden in Eisden bij Maasmechel­en ook al de banden van acht auto’s lekgestoke­n. De twee dorpskerne­n van Eisden hebben al meerdere weken last van vandalen, die in totaal nu al 47 wagens beschadigd­en.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Robby Vandegenac­hte moest de vier banden van zijn wagen vervangen.
FOTO TOON ROYACKERS Robby Vandegenac­hte moest de vier banden van zijn wagen vervangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium