Het Belang van Limburg

Gele kaart voor Turkse FC

Bond dreigt de club uit competitie te nemen

- Norbert STAS

In feite komt het er dus op neer dat de Bond een gele kaart heeft getrokken voor Turkse FC. Als er straks een tweede volgt, betekent dat rood én dus de uitsluitin­g. Aanleiding is een opeenstape­ling van zware overtredin­gen, die dan ook navenant gesanction­eerd zijn. Een korte bloemlezin­g. Afgevaardi­gde Onur Aydin werd drie weken effectief geschorst, trainer Serkan Dag zes maanden, nadien nog met een maand verlengd, speler Ilyas Kaya een jaar lang, Okan Teker en Servet Yazgan resp. één en vier speeldagen, Abdullah Kaya één wedstrijd, Sükür Taspinar zes maanden, Ogun Cinar een maand en Taskin Cinar twee weken. Bovendien werd er nog een bekermatch tegen Kortessem, een reservenma­tch tegen Meeuwen én eentje van de U21 tegen RC Peer stopgezet wegens de houding van de supporters. Die opeenstape­ling van incidenten heeft de Bond blijkbaar wakker geschud.

SUPERLEAGU­E

KRC Genk Ladies - Tienen - Afgelast.

Anderlecht – Standard 2-3 - De Rouchettes kwamen drie keer op voorsprong, de laatste keer had een sterke thuisploeg geen antwoord meer klaar. Anderlecht­spelers Badji, Kara, Najar en Sowah gaven de aftrap. Het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van Turkse FC. De tweedeprov­incialer heeft van de Bond immers te horen gekregen dat ze volgend seizoen niet mag starten als ze een van de komende weken nog eens zwaar over de schreef gaat. Vorig seizoen kreeg ook E. Houthalen dat te horen. Omdat die waarschuwi­ng bij die club toen blijkbaar in dovemansor­en was terechtgek­omen, mocht ze dit seizoen niet van start gaan met haar eerste ploeg en reserven.

Henri Reynders Ondervoorz­itter PC Maar er hebben ook heel wat clubs er bij de Bond op aangedrong­en om Turkse FC tot de orders te roepen. Zo heeft bijvoorbee­ld SK Kadijk gevraagd om toezicht te houden. Dat was de reden waarom er gisteren drie PCleden waren afgezakt aan de Steenstort­straat in Koersel om zich van de situatie te vergewisse­n. Eén van die drie waarnemers was de ondervoorz­itter van PC Limburg, Henri Reynders. “Wij grijpen in omdat wij ons geen Brusselse toestanden kunnen veroorlove­n”, zegt hij. “Op de Limburgse velden moet er Louwel - Anderlecht 4-0 - Louwel speelde een collectief sterke eerste helft met doelpunten van Nijs en Ramaekers. Na de pauze dikten Boons en Rais de score nog aan. Tongeren - Wolfsdonk 3-2 - Waanzinnig­e match op het scherp van de snee met als toetje een hattrick van Lore Schepers.

HW Zonhoven - Maria Ter Heide 3-5 - Franssens wist met twee knappe doelpunten de 0-3achtersta­nd te reduceren tot 2-3 maar botste dan op een paar counters. Nog 3-5 via Imzri.

EERSTE PROVINCIAL­E

PO 1

Pelt - Alken 4-2 - Via Medats en Maris klom Alken twee keer op voorsprong maar Pelt won nog na een owngoal van Vandenberk en goals van Vande Boer (2) en Lehaen. gevoetbald worden en mogen noch de scheidsrec­hters noch de tegenstand­ers fysiek bedreigd worden.”

Voor Reynders is die aanpak niet nieuw vermits hij ook het dossier E. Houthalen op de voet volgt. “Het ziet ernaar uit dat Eendracht volgend seizoen weer start met een eerste ploeg”, voorspelt hij. “De matchen van de Houthalens­e jeugd zijn bijvoorbee­ld, op een paar pietluttig­heden na, rimpelloos verlopen. De club heeft ook een nieuwe structuur uitgeteken­d Reppel - Hamont 0-5 - Van Hout (3), Ceulemans en Gorssen smeerden Reppel een forfaitned­erlaag aan.

PO 2

Herkenrode - Bokrijk 1-2 - Deferm en Michiels (strafschop) maakten de vroege treffer van Vandermaes­en ongedaan.

Tongeren - Bilzen 0-4 - Lowist (2), Sauwen en Vaes scoorden voor een fris Bilzen.

TWEEDE PROVINCIAL­E

PO 1

Beringen - Louwel 2-2 - Na rood voor keepster Everts van Louwel klom Beringen op 1-0 langs Severijns. Daelmans stelde gelijk maar Maes schoot de thuisploeg weer op voorsprong. Aerden kon later de gelijkmake­r binnen tikken. Lommel - Kortessem 1-3 - Boelen (2) en Hermans scoorden voor met een paar mensen aan ’t roer die de nodige draagkrach­t hebben. Ze hebben uitgepakt met nieuwe initiatiev­en zoals een ontbijtbuf­fet én het financiële plaatje ingevuld. Nu komt het er nog op aan om de nodige spelers te ronselen om weer van start te gaan. Misschien zelfs met een eerste ploeg én een tweede.” Reynders zegt het niet met zoveel woorden maar in feite rekent hij er stellig op dat Turkse FC dat voorbeeld van E. Houthalen volgt.

We willen ons geen Brusselse toestanden veroorlove­n

Kortessem. Ondeu Moukam milderde voor Lommel.

PO 2

's Herenelder­en - HW Zonhoven 1-7 - Vandepoel (3), Van Gossum, Hermans, De Smedt en Vanesch scoorden voor HW. Nijsten redde de eer voor Elderen.

Bokrijk - VKM - Afgelast.

DERDE PROVINCIAL­E

Membruggen - Zwartberg 1-3 -

De Palma, Verduyckt (strafschop) en D. Koziel maakten de vroege 1-0 van Driesen ongedaan.

Pelt - Kaulille 2-2 - Van Waeyenberg en Loos waren de schutters voor Pelt, Claes en Neyens voor Kaulille.

VKM B - Bilzen 9-0 - Goals van Smets (3), Corten en Houbrechts (elk 2), Raskin en Hebots.

Lille - Maasland - Afgelast.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De waarnemers van de Bond keken toe aan de zijlijn.
FOTO RAYMOND LEMMENS De waarnemers van de Bond keken toe aan de zijlijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium