Het Belang van Limburg

“In Marzena zie ik een schijnmol”

-

Wie is na de eerste aflevering het meest verdacht?

Stijn: “Het is nog te vroeg om één enkele deelnemer het meest te verdenken. Er zijn wel vier deelnemers die ik voorlopig niet vertrouw. Annelies en Eline slaagden niet voor de proef die hen moest kwalificer­en om Robin en Bertrand te gaan aflossen tijdens hun 27 km lange looptocht. Dat Eline de Oostkanton­s in WestVlaand­eren situeerde, was raar en ongeloofwa­ardig. Maar dat kan ook opzet geweest zijn: misschien waren Eline en Annelies elkaar aan het testen. Annelies had in de wagen, toen ze nog in Brussel waren, niet op de knop gedrukt. Dat maakte haar niet verdacht, al kon ze ervan uitgaan dat er wel iemand op de knop zou drukken. Dat deden er uiteindeli­jk zelfs zes. Eline zat in de wagen met Davey. Zij overtuigde hem te drukken want zij ging dat zelf ook doen. Ze deed het te laat. Als zij de mol is, wist ze dat ze voor de schiftings­proef - het beroep raden van de laatste kandidaat die aan boord ging - zou slagen.”

En Davey?

“Die sluit ik niet uit. Hij is houtbewerk­er. Moet zo iemand niet in staat zijn om zich uit die ketting te bevrijden? Er is nog een sterker argument dat me aan Davey doet twijfelen: Jessica moest het spel na drie dagen verlaten omdat ze het slechtst had gegokt op de mol. Jessica had een proef gedaan met Davey. Zij zal niet op hem gestemd hebben. We weten wel dat ze op vier personen had gestemd en daar zat de mol niet bij. Davey komt zo op z’n minst in aanmerking. Anderzijds: Als hij de mol is, heeft hij in de proef op het dak een kans laten liggen.”

Wat vond je van de looppresta­tie van Bertrand? Die viel tegen voor iemand die de Spartacus Run had gelopen.

“De Spartacus Run gaat over 10 km vol hinderniss­en. Dat is toch wat anders dan die 27 km waarin tegen de tijd moest gelopen worden. Dan denk ik eerder aan Robin, die Bertrand er misschien wel bewust af liep. Hij kan thuis stiekem hard getraind hebben en hij deed wel opvallend zijn best om het te halen terwijl hij wist dat Bertrand niet kon volgen. Er is nog iets: in de wagen zat Robin samen met Sam. Hij gedroeg zich daar heel afstandeli­jk, praatte met Sam mee.”

Wie zijn nog niet verdacht?

“Bertrand, Sam, Bouba en Marzena. In Marzena zie ik eerder een schijnmol.”

De Mol’, VIER, 20.35 uur

Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending.

Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de gebeurteni­ssen in Zuid-Afrika.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium