Het Belang van Limburg

Valentijn “Extra levering bloemen”

Tankstatio­ns als laatste redmiddel voor Valentijn

- Marij WYERS

Het is Valentijn. Geen paniek wanneer u dit over het hoofd zag. Straks gewoon even stoppen aan een tankstatio­n. En u zal daar niet de enige zijn die een boeket uit een emmer aan de deur plukt voor uw geliefde. “Bloemen, bloemen... Onze bloemenver­koop ligt vandaag vier keer hoger. Wij zijn een depannagew­inkel”, zegt Guilliano van de 17 Limburgse tankshops Bruno’s.

HASSELT -

“Ge weet toch hoe mannen zijn”, schatert Giuliano Bruno, afkomstig uit het land van de meesterlij­ke minnaars en casanova’s. “Overdag zijn we bezig met ons werk. Op het laatste moment denken we er dan aan. Maar we vergeten het niet, hé.” Uit die ervaring leert de zaakvoerde­r van de tankstatio­ns Bruno’s dat zijn shops veel bloemen moeten inslaan voor Valentijn. “’s Morgens zijn er overal nog extra leveringen met verse boeketten. We verkopen ook pralines zoals Mon Chérie, maar dat is veel minder. Vooral bloemen.” Aan de deur van de tankshops staan emmers vol liefdesboe­ketten met roze rozen en tulpen. Voor 7 tot 20 euro. “Niet te duur. Dat hoeft niet. We hebben ook bloemstukj­es van 10 euro”, zegt Giuliano. Doordat tankshops de klok rond open zijn, 365 dagen per jaar, hebben ze al veel relaties gered en mannen gedepannee­rd. Zelfs wie pas om 22 uur naar huis rijdt, kan er nog even binnenspri­ngen.

“Voor Valentijn onze koeling vol hebben we met flessen cava en champagne. Bubbels doen het ook heel goed, beter dan pralines”, zegt Tara van Bruno’s Foodcorner in Hasselt. Voor een halve liter champagne Laurent-Perrier betaalt u 21 euro, een grote fles kost er 37 euro. Cava is er al te koop vanaf 10 euro.

U beslist zelf hoeveel uw geliefde u waard is. Het excuus dat de winkels al gesloten waren, pakt niet meer.

Hoe langer samen hoe minder Valentijn

De kans op een leuk Valentijns­cadeau is vandaag een pak kleiner wanneer u al een tijdje samen bent met uw partner. Dolverlief­de stellen tasten nog diep in de buidel, maar al na het eerste jaar samen daalt de romantiek. Dat concludeer­t de aanbieding­enwebsite Groupon uit een bevraging van 8.000 mensen met een relatie. Bij koppels die al meer dan 20 jaar samen zijn, krijgt maar 14 procent een verrassing cadeau. Ze liggen daar trouwens niet meer wakker van. Wel zou zowat vier op de vijf Belgen met een relatie vandaag nog ‘iets kleins’ voorzien voor de partner.

HASSELT -

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Ook bubbels doen het goed op Valentijn. Aan de deur van de tankshops staan emmers vol liefdesboe­ketten met roze rozen en tulpen.
FOTO SVEN DILLEN Ook bubbels doen het goed op Valentijn. Aan de deur van de tankshops staan emmers vol liefdesboe­ketten met roze rozen en tulpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium