Het Belang van Limburg

Jongeren Thibaud Voets en Jente Weckx grijpen hun kans

- Jos CASTERMANS

Bij Heur-Tongeren hebben er zaterdagav­ond enkele jongeren aan de deur geklopt. Jente Weckx had voor het eerst een basisplaat­s te pakken, Thibaud Voets dankte na een goed uur spelen met een aardig doelpunt (een schuiver in de verste hoek) en de 17-jarige Jonas Ketelslege­rs was zelfs voor de allereerst­e keer in de kern opgenomen wat hem een plaatsje op de bank opleverde. Toen de competitie begon klonk één van de doelstelli­ngen van de sportieve cel bij Heur-Tongeren: de betere jonge spelers langer bij ons houden en verjongen. Veel kwam daar nog niet van in huis, maar afgelopen zaterdag stonden er dus plots toch twee jongeren aan de aftrap: Jente Weckx (20) en Thibaud Voets (bijna 20). En zij hebben het goed gedaan. Jente Weckx, de zoon van sportief verantwoor­delijke Geert Weckx, keerde na vijf jaar STVV en twee jaar Hades, dit seizoen terug naar zijn moederclub.

“Bij Hades heb ik enkele maanden met de eerste ploeg meegetrain­d, maar spelen moest ik bij de beloften”, licht de verdedigen­de middenveld­er toe. “Hier was ik ook nog niet verder geraakt dan enkele invalbeurt­en. Maar nu had ik het geluk dat Hoste en Vanheeswyc­k ontbraken en zo stond ik voor het eerst aan de aftrap.” Op de vraag of hij geduld blijft oefenen en de concurrent­ie met die routiniers wil blijven aangaan, antwoordt Jente: “Ik ga dat blijven doen. Ik word toch steeds sterker. Als ik de kans krijg, wil ik ze pakken. Ik denk dat we daar zaterdag mee begonnen zijn, want zowel Thibaud als ik kunnen dit niveau aan. Natuurlijk moeten wij opboksen tegen ervaren spelers en het is niet makkelijk om hen uit de ploeg te spelen. Thomas (Vanheeswyc­k, nvdr) komt volgend weekend waarschijn­lijk terug. Ik weet niet hoe de trainer denkt, maar het zou mooi zijn als ik opnieuw mocht starten.”

Tweede basisplaat­s

Aanvaller Thibaud Voets kwam aan de bak omdat Duric en Camara ontbraken. Hij kreeg van coach Hoste de voorkeur op Demarteau. Zepperen Brustem betekende zijn tweede basisplaat­s, want eerder tegen Vlijtingen mocht hij ook starten. Toen scoorde hij zelfs tweemaal en ook zaterdag maakte hij er weer één. “Vorig seizoen ben ik er ook een aantal keren bij geweest. Ik speel hier zeven jaar en het is mijn tweede bij de kern. Jawel, ik had verwacht wat meer aan bod te komen, maar ik heb de indruk dat de trainer meer kiest voor ervaring. Toch blijf ik, omdat me beloofd is dat ik er volgend seizoen vaker bij ga zijn. Ook de trainer zegt dat. Volgend weekend blijft Duric geschorst. Ik vermoed dat ik blijf staan. Allee, dat hoop ik alleszins.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Jente Weckx en Thibaud Voets willen de lijn de komende weken doortrekke­n.
Foto KAREL HEMERIJCKX Jente Weckx en Thibaud Voets willen de lijn de komende weken doortrekke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium