Het Belang van Limburg

Gestolen pick-up teruggevon­den met hulp van sociale media

- Geert VAN BAELEN

Aan een huis op de Luikerstee­nweg in Lommel is gisteren een Dodge Ram gestolen, een Amerikaans­e pick-up met een waarde van meer dan 35.000 euro. De eigenaar bleef niet bij de pakken zitten en vond ’s namiddags met de hulp van de sociale media zijn wagen al terug in Eindhoven. “Om 3.45 uur was ik opgestaan. Ik moest nog een vracht wegbrengen naar de kust”, vertelt Erik Poets, een handelaar in sierbeelde­n. “Toen ik buiten kwam, schrok ik me een ongeluk. Mijn Dodge was weg. Ik moet bekennen: ik heb de slechte gewoonte om mijn sleutels in de wagen te laten liggen. Meteen verwittigd­e ik de politie die al binnen de twintig minuten bij mij stond. ”

Poets, die niet ver van de grens met Nederland woont, had een vermoeden dat zijn wagen ondertus- sen in het buitenland moest zijn. “Via de ANPR-camera’s kon de politie al snel bevestigen dat mijn wagen de grens was overgerede­n. Het strafste was dat dit rond 3.30 uur was gebeurd, een kwartier voor ik was opgestaan. Gek, want onze Dodge maakt veel lawaai bij het starten. Maar ik ben er niet wakker van geworden.”

Al snel werden ook de sociale media ingeschake­ld om de wagen op te sporen. “Mijn schoonzoon Kenny postte foto’s van mijn wagen op Facebook. En die werden druk gedeeld, tot ver in Nederland toe. Er kwamen heel wat reacties die op niets uitdraaide­n. Tot we rond 14.00 uur een bericht kregen dat iemand mijn wagen had gespot in Eindhoven, in de buurt van de luchthaven. We hebben de vinder gevraagd om erbij te blijven. Ook de Nederlands­e politie werd verwittigd.”

De auto bleek niet beschadigd. Poets is opgelucht dat hij zijn wagen terug heeft. “Alleen al omdat ik hem nodig heb voor mijn werk.”

 ?? FOTO GVB ?? Erik Poets bij zijn opvallende Dodge.
FOTO GVB Erik Poets bij zijn opvallende Dodge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium