Het Belang van Limburg

Achilles Bocholt zeker van de tweede plaats

-

In een vooruitges­choven wedstrijd van de laatste speeldag in de BeNeleague heeft Bocholt met sprekend gemak gewonnen van het Nederlands­e Hurry Up (37-28). Goed voor de leiderspla­ats in de BeNeleague. Waarschijn­lijk slechts voor een paar dagen, want als Tongeren zaterdag Sasja klopt - en dat ligt zo'n beetje voor de hand - moet het de eerste plaats weer afstaan aan de Tongerenar­en.

Bocholt nam de touwtjes meteen in handen. Hurry Up keek na een kwartier al tegen een achterstan­d van vijf doelpunten aan, 12-7. Dat werden er zelfs heel even zeven, maar Bocholt haalde in de laatste tien minuten de voet van het gaspedaal en zag de kloof wat kleiner worden, 19-15 aan de rust.

In de tweede helft herleidde Hurry Up de achterstan­d nog even tot drie goals, maar het slotkwarti­er was helemaal voor Bocholt. Tongeren - Bij de B-ploeg in eerste provincial­e diende coach Peter Ponsaers om privéreden­en zijn ontslag in. Tegen Lommel B coachte de nog steeds geblesseer­de Kristof Vanherf.

Hades - Marnhord Martina moet na aanhoudend­e knieperike­len een kruis maken over de rest van het seizoen en mogelijk ook over zijn basketcarr­ière.

Beker van Limburg - Hasselt BT plaatste zich als laatste voor de halve finales van de beker van Limburg nationaal/landelijk. Hierin komt de organisato­r van de bekerfinal­es uit tegen Sint-Truiden. In de andere halve finale treffen Houthalen en Lommel elkaar.

FUTSAL

Beker van Limburg (KBVB) - La Baracca Maasmechel­en (3-4 in Leopoldsbu­rg), Il Mondo Paal (6-0 tegen Terkoest S2), Pibo Hoeselt (5-3 tegen Terkoest) en Gelko Hasselt (2-8 in A5 Genk) plaatsten zich maandag als eerste vier teams voor de kwartfinal­es. Vandaag speelt Heusden-Zolder tegen Meeuwen (20.45 uur) en RSC Koersel tegen Borussia Maasmechel­en (21 uur). Laatstgeno­emde vervangt EisdenDorp dat in het onderlinge duel Borussia verpulverd­e maar een nietspeelg­erechtigde speler opstelde.

VOLLEYBAL

Jaraco As: Van Kerckhove en D’Hondt - VC Jaraco As heeft het contract verlengd van zijn hoofdtrain­er Brecht Van Kerckhove. De ex-Maaseik-coach tekent voor een vierde seizoen bij de vrouwenere­klasser. Van Kerkhove bekommert zich om het A-team en om de opleiding van de allerklein­sten in de club. Andy D’Hondt krijgt voorts het vertrouwen als jeugdtrain­er.

Roeselare vanavond - Roeselare krijgt vanavond (20.30 uur) het bezoek van leider Perugia in poule E. De Italiaanse club is als organisato­r van de Final 4 rechtstree­ks geplaatst voor de eindfase op 29 en 30 april in Rome. VCL Aalst ontvangt het ZuidFranse Arago de Sète in de return van de achtste finales van de CEV Cup. Aalst won heen met 3-1 en heeft genoeg aan twee sets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium