Het Belang van Limburg

“We zijn er nog niet”

Stuivenber­g ontevreden met late gelijkmake­r(s) van Roemeense coach

- Marnik GEUKENS

Twee-twee op verplaatsi­ng, daar kan je als coach niet ontevreden mee zijn. Toch straalde Albert Stuivenber­g niet op de persconfer­entie. “We moeten onze lessen trekken uit de gelijkmake­rs op het einde van elke helft. En let op: we zijn er nog niet. Astra is buitenshui­s veel gevaarlijk­er dan thuis.” Het is vooral die uitreputat­ie van de geslepen Roemenen, waarvoor Stuivenber­g op zijn hoede is. “Astra heeft vandaag al getoond dat het enorm snel kan omschakele­n. Het is een typische counterplo­eg, daarom behalen ze hun beste resultaten op verplaatsi­ng. Ik zei voor de wedstrijd dat ik de kansen op de volgende ronde op fifty-fifty inschatte. Dat is na deze 2-2 nog niet veranderd. Het blijft een dubbeltje op zijn kant, we zullen niet blind in hun val mogen lopen.”

Op zich is de 2-2 een billijk resultaat?

“Als je de kansen aan beide kanten optelt wel. Maar als je tot twee keer toe een voorsprong weggeeft, mag je niet tevreden zijn. Zeker als dat zo laat in de wedstrijd gebeurt, komt dat aan. Daarom ben ik ontgoochel­d, we moeten leren om zo’n resultaat over de streep te trekken.”

Vlak na rust ontsnapten jullie ook al twee keer aan een tegentreff­er.

“De thuisploeg schakelde om naar een viermansde­fensie en schoof de aanvoerder door naar het middenveld. Zo zetten ze meer druk op ons en wij hadden het daar erg moeilijk mee. Al kwamen hun enige kansen voort uit vermijdbaa­r balverlies van ons. De komst van Berge voor Kumordzi en later ook Boëtius voor Pozuelo gaf ons opnieuw de controle over de wedstrijd.”

De prachtige 1-2 moet je als coach ongelofeli­jk veel voldoening schenken?

“Het was een fantastisc­he goal. Het begon niet toevallig met een balrecuper­atie van Samatta, die een heel sterke prestatie neerzette. Zowel als aanspeelpu­nt voorin als door zijn werkkracht. Het hieltje van Schrijvers en de afwerking van Trossard waren daarna een lust voor het oog.” Ook thuiscoach Marius Sumudica was niet tevreden met het gelijkspel.

“We hebben meer kansen gecreëerd dan Genk. En hadden al na vijf minuten recht op een strafschop. Toch ben ik bijzonder fier op de prestatie van mijn team. Tot twee keer toe hebben ze zich op karakter in de wedstrijd geknokt. Als je twee keer een achterstan­d kan goedmaken, zit het goed in de kleedkamer.”

Sumudica spaarde ook zijn lof voor de tegenstrev­er niet. “Genk heeft hier bewezen dat het een erg sterke ploeg is. Het is echt geen toeval dat zij spelers voor zoveel miljoenen verkopen. Hier maakten vooral Samatta en Pozuelo een geweldige indruk op me.”

Maar de Roemeense coach gelooft nog rotsvast in de kwalificat­iekansen van zijn team. “Waarom zouden wij in Genk niet kunnen waar we op het veld van West Ham, Austria Wien of Viktoria Plzen in geslaagd zijn? Wij hebben een stevige uitreputat­ie en die willen we ook in België opnieuw in de verf zetten.”

 ?? Foto AFP ?? Stuivenber­g is op zijn hoede voor de sterke uitreputat­ie van de Roemenen.
Foto AFP Stuivenber­g is op zijn hoede voor de sterke uitreputat­ie van de Roemenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium