Het Belang van Limburg

Marzena overleeft verrassend­e wending niet

Marzena overleeft verrassend­e wending in ‘De Mol’ niet

- Jo SMEETS

KAAPSTAD - Marzena ligt uit ‘De Mol’. Dat kwamen we gisteravon­d te weten na alweer een zeer sterke aflevering van het VIER-programma. De makers bedachten een twist in het spel die de zeven overgeblev­en deelnemers opzadelde met een mindfuck van formaat. Want: nu zit er niet alleen een mol in het spel, maar ook een leperd die over meer info beschikt dan de rest.

Je moet het de makers van ‘De Mol’ nageven: ze leveren geen half werk. In het Iziko South African Museum, waar drie voorwerpen moesten worden gestolen door evenveel duo’s. De makers hadden er wel eerst voor gezorgd dat de duo’s in beschonken toestand aan het museum arriveerde­n. Toch werden er twee van de drie voorwerpen buitgemaak­t, dit met de hulp van Marzena en Annelies, die buiten vanuit een busje instructie­s gaven via de walkietalk­ie. Wat we te zien kregen, was pure ‘Mission: Impossible’, maar dan zonder Tom Cruise. Ook hier weer verdachtma­king à volonté: Annelies die Marzena al te vaak aan haar lot overliet, Bertrand die zich te vroeg liet opmerken door de inbraaksen­soren... Maar het venijn zat ‘m in de staart: de persoon die in de selectiepr­oef het minst over de mol bleek te weten, kreeg de kans dat te verzwijgen voor de groep, en mocht de eliminatie doorschuiv­en naar de voorlaatst­e geëindigde deelnemer. Wat ook gebeurde. Daarna kregen de deelnemers nog de kans om de valsspelen­de leperd te ontmaskere­n middels een vragenvuur. Dat lukte niet, dus mocht de voorlaatst geëindigde deelnemer – de deelnemer die het dus niet verdiende, in dit geval Marzena – haar biezen pakken. Een wending in het spel die de groep opzadelde met een mindfuck van formaat. En zodoende zit er nu een deelnemer in het spel die al zeker weet wie níet de mol is, wat hem of haar een aanzienlij­k voordeel oplevert, tenminste als hij of zij niet Marzena heeft aangeduid als de mol.

Zieke geesten

Wanneer we afvaller Marzena al lachend voor de voeten werpen dat het toch wel erg zieke geesten moeten zijn die dit soort spelletjes bedenken, kan ze dat alleen maar beamen: “Wie in staat is de mensen zoiets aan te doen, hoort volgens mij thuis in een psychiatri­sche instelling. (lacht) Maar dat mag hen vooral niet tegenhoude­n een fantastisc­h programma als dit te maken. Neem nu de films van Quentin Tarantino: als je die objectief ontleedt, zou je kunnen concludere­n dat de regisseur ze niet alle vijf op een rij heeft, maar ik zou die films voor geen geld willen missen.”

Gilles De Coster, die mee aan de gespreksta­fel zit om er zeker van te zijn dat Marzena niets zou verklappen over het verloop van het spel, komt even tussen: “Schrijf dat van Quentin Tarantino zeker op, dat is goed voor ons ego.” (lacht)

Harde tante

Dat ze niet kan wachten om de rest van de kliek terug te zien, zegt Marzena nog. “Ik heb die mensen echt gemist, ik wil hen per se opnieuw ontmoeten, maar ik zal moeten wachten tot na de finale.” De West-Vlaamse met Poolse roots is er zich van bewust dat ze bij momenten als een vrij harde tante overkwam op het scherm. “Ik ben nu eenmaal iemand die graag extremen opzoekt”, zegt ze. “Iemand die niet makkelijk binnen de lijntjes kleurt. Zelfs in het dagelijks leven schep ik er plezier in om, bijvoorbee­ld, mijn rekeningen niet op tijd te betalen. Ik wacht nog liever tot ik een aanmaning krijg. Ik ga ook graag uitdaginge­n aan en noem de dingen bij naam en toenaam. Maar daardoor ben ik ook een open boek, je weet wat je aan me hebt. Onlangs, toen ik een kleine ruzie had met een vriendin, zei ik haar: ‘Ik ben een lekkere boterham, maar ook een vree stevige.’” (lacht)

Ik weet dat ik soms hard overkom, maar ik ben nu eenmaal iemand die niet graag binnen de lijntjes kleurt

Afvaller Marzena

 ?? FOTO FILIP DE SMET ??
FOTO FILIP DE SMET
 ?? FOTO VIER ?? De makers lieten na de vragenrond­e de slechtst scorende speler de mogelijkhe­id om de op één na slechtste huiswaarts te sturen. Het doek viel zo voor Marzena.
FOTO VIER De makers lieten na de vragenrond­e de slechtst scorende speler de mogelijkhe­id om de op één na slechtste huiswaarts te sturen. Het doek viel zo voor Marzena.
 ?? FOTO VIER ?? De kandidaten moesten per duo drie voorwerpen stelen uit een museum.
FOTO VIER De kandidaten moesten per duo drie voorwerpen stelen uit een museum.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium