Het Belang van Limburg

Sporting Hasselt zet Stijn Stijnen aan de deur

Schorsing van acht maanden ligt aan de basis van ontslag

- Frederik BAETEN

Sportief directeur én trainer Stijn Stijnen (35) werd gisterenav­ond door de raad van beheer van Sporting Hasselt met onmiddelli­jke ingang ontslagen. Voorzitter Bart Casters motiveert de beslissing. “Na de wedstrijd op Geel heeft Stijn een schorsing gekregen van acht maanden. Rode draad in het hele verhaal: we willen niet werken met een hoofdcoach die acht maanden geschorst is.”

Het ontslag van Stijn Stijnen is een donderslag bij heldere hemel. De ex-internatio­nal stond aan de wieg van de wedergeboo­rte van Sporting Hasselt toen Erik Schilderma­ns er in 2011 de stekker uittrok. Eerst was hij voorzitter en na het vertrek van Vincent Euvrard naar Geel anderhalf jaar geleden, werd hij sportief directeur en trainer. Stijnen promoveerd­e afgelopen seizoen met Hasselt van derde klasse naar de eerste amateurlig­a, maar door het sterke karakter van de exdoelman botste het vaak intern én extern. Stijnen had nog een voorwaarde­lijke schorsing lopen en die werd vorige week door een incident na Geel-Hasselt omgezet in een feitelijke schorsing van acht maanden. “We hebben Stijn een constructi­e voorgestel­d waarin hij actief kon blijven als sportieve baas, maar met een nieuwe trainer”, aldus Casters. “Stijn zag dat absoluut niet zitten en wilde gewoon op deze manier verder werken. We hebben dat vorig seizoen al eens meegemaakt en dat wilden we de komende acht maanden niet opnieuw. We beseffen dat de timing van dit ontslag niet vanzelfspr­ekend is (Hasselt vecht tegen de degradatie in de eerste amateurlig­a en won zaterdag nog van Dender, nvdr.), maar het is niet anders. Dit is een beslissing in functie van de toekomst van de club. Het enige wat nu telt, is deze club in eerste amateurlig­a houden.”

Stijn Stijnen was niet bereikbaar voor een reactie. Hij geeft vandaag meer uitleg op een persconfer­entie. Waar de toekomst ligt van assistente­n Steven Stijnen - broer van Stijn - en Bjorn Sengier ligt nog niet vast.

We willen niet werken met een hoofdcoach die acht maanden geschorst is. We hebben Stijn een constructi­e voorgestel­d waarin hij actief kon blijven als sportieve baas, maar met een nieuwe trainer. Dat zag hij absoluut niet zitten

Bart CASTERS Voorzitter Sporting Hasselt

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium