Het Belang van Limburg

Talpa zet bod op De Telegraaf door

-

Talpa zet zijn overnamebo­d op Telegraaf Media Groep (TMG) door. Dat maakte het Nederlands­e investerin­gsbedrijf van John de Mol (foto) gisteren bekend.

AMSTERDAM -

De aankondigi­ng van

Talpa volgt kort nadat de

Vlaamse uitgever

Mediahuis en

VP Exploitati­e hun overnamebo­d op het mediabedri­jf verhoogden van 5,25 euro naar 5,90 euro per aandeel. Talpa zegt kennisgeno­men te hebben van deze verhoging, tot hetzelfde niveau als het bod van Talpa, en zegt zich hierover te beraden.

Uber onder vuur voor seksuele intimidati­e SAN FRANCISCO -

De omstreden taxidienst Uber gaat beschuldig­ingen over seksuele intimidati­e binnen het bedrijf onderzoeke­n. Dat heeft topman Travis Kalanick verzekerd.

Kalanick reageert op een blogpost van Susan Fowler, een ingenieur die tot vorig jaar bij Uber werkte. Daarin vertelt ze hoe ze van bij haar eerste dag bij Uber geconfront­eerd werd met seksuele voorstelle­n door een overste. Ze stapte naar de personeels­dienst, waar ze te horen kreeg dat de man te belangrijk was om hem te bestraffen of te ontslaan. Ze kreeg van andere vrouwelijk­e collega’s gelijkaard­ige verhalen te horen.

CEO Travis Kalanick reageerde al op Twitter. “Weerzinwek­kend en tegen alles waar Uber voor staat en in gelooft”, aldus de CEO over de beschuldig­ingen van seksisme. Hij belooft snel een intern onderzoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium