Het Belang van Limburg

Buffel speelt helft met beloften

- Marnik GEUKENS

De Genkse beloften blijven puntenloos in play-off 1 na een 0-1-nederlaag tegen Standard. Opvallend was de basisplaat­s van Thomas Buffel die 45 minuten wedstrijdr­itme opdeed. Van de A-kern waren ook Walsh, Nastic, Seigers, Zebli, Sabak en Tshimanga van de partij. Laatstgeno­emde viel uit met een kuitblessu­re, derde doelman Coucke ontbrak door een adductoren­letsel. Tonnen respect voor de manier waarop Thomas Buffel werkt aan zijn comeback. Ook op een miezerige maandagavo­nd op het B-veld ging hij op zijn 36ste voluit tegen de Rouches, bij wie onder meer Mladenovic, Luchkevych, Wilmots, Gobitaka en de broertjes Mmaee hun opwachting maakten. Buffel kwam met een knal met links zelfs dicht bij een doelpunt, hij pakte ook geel na een opstootje.

De thuisploeg, bij wie Zebli en Nastic niet konden overtuigen, zakte weg na rust en slikte op hoekschop de enige treffer van de wedstrijd. De voor het overige onzichtbar­e Ryan Mmaee duwde in een scrimmage de bal tegen de netten. Ook een sterke Seigers en energieke Sabak konden de bakens niet meer verzetten.

Brabec naar tandarts

Jakub Brabec, die zondag in een luchtduel de vuist van doelman Penneteau vol in zijn aangezicht kreeg, ging gisteren op tandartsbe­zoek. Met Omar Colley, die in het slot van de wedstrijd even op de grond ging zitten en naar de knie greep, bleek tijdens een controle alles in orde. Hij werkte met de andere basisspele­rs van tegen Charleroi gisterenoc­htend een recuperati­etraining af. Tegelijker­tijd kreeg

een

zestal flink wat arbeid te verwerken. Jackers, Janssens, Heynen, Kumordzi, Boëtius en Naranjo werden onder handen genomen door Jos Daerden, Guy Martens en Peter Catteeuw. Ook hoofdcoach Stuivenber­g trotseerde de regen om aan de zijlijn bij te sturen. Tino-Sven Susic, die herstelt van een knieblessu­re, maalde gisteren al de nodige meters af tijdens een looptraini­ng.

Toth op bezoek

Overigens is een delegatie van de Hongaarse Puskas Academy een vijftal dagen op bezoek in de Luminus Arena. Ex-Genkenaar Balazs Toth heeft naast trainers ook enkele jonge spelers meegebrach­t. Die mogen in het kader van de samenwerki­ng tussen beide clubs een paar dagen meetrainen met de Genkse jeugd. “Voor hen is het een unieke ervaring”, aldus Toth, die gisteren de beloftenma­tch meepikte en donderdag nog graag een memorabele Europese avond wil beleven in Genk. In de wedstrijd Genk- Charleroi waren er, naast de penalty’s, nog twee fases die voor discussie zorgden: de afgekeurde goal van Samatta en de buitenspel­positie van Trossard, voorafgaan­d aan de tweede Genkse strafschop. In beide gevallen nam ref Gumienny de correcte beslissing. Tekst en uitleg van Kris Bellon, één van de vier Belgische videorefs.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Thomas Buffel, hier in duel met Mladenovic, deed wedstrijdr­itme op in de eerste helft.
FOTO JEFFREY GAENS Thomas Buffel, hier in duel met Mladenovic, deed wedstrijdr­itme op in de eerste helft.
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Balazs Toth (r.) in gesprek met directeur opleidinge­n Roland Breugelman­s.
FOTO JEFFREY GAENS Balazs Toth (r.) in gesprek met directeur opleidinge­n Roland Breugelman­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium