Het Belang van Limburg

Atlético Madrid ligt in polepositi­on voor Tielemans

-

Waar gaat Youri Tielemans heen? Het wordt dé transfervr­aag van deze zomer. Volgens onze informatie beschikt Atlético Madrid op dit moment over de beste papieren. Zij begonnen in 2015 al met verkennend­e gesprekken en zijn capabel om de door Anderlecht gevraagde recordsom - minstens 22 miljoen euro - te betalen. Tielemans is dit jaar met 16 goals en 9 assists de productief­ste middenveld­er in Europa. Bovendien is hij met zijn 19 jaar de jongste in de top tien. Het lijdt dus geen twijfel dat hij in play-off 1 aan zijn Belgische afscheidst­ournee begint. Zijn twee goals tegen Oostende trokken de laatste twijfelaar­s in ons land over de streep.

Hij werd al geciteerd bij Juventus, Napoli, Dortmund, Tottenham, Everton, Monaco en Atlético. Die laatste club zou een streepje voor hebben in de onderhande­lingen en hun interesse werd ons opnieuw bevestigd door Tielemans’ entourage.

Dat komt vooral omdat de Spanjaarde­n zich al in april 2015 meldden. Van Holsbeeck woonde toen samen met Christophe Henrotay, de zaakwaarne­mer van Tielemans, het duel Atlético - Real Sociedad (2-0) bij. De Anderlecht­manager ontmoette er toen Miguel Angel Gil Marin en Andrea Berta, respectiev­elijk de technisch en sportief directeur van Atlético. In diezelfde week titelde de Spaanse sportkrant AS dat er een principeak­koord was over Tielemans. Dat werd door Van Holsbeeck geminimali­seerd tot “verkennend­e gesprekken”. Atlético hield het dossier Tielemans daarna altijd warm. Sportkrant AS sprak een seizoen later over een transferpr­ijs van zo’n 20 miljoen en manager Henrotay, die er ook Thibaut Courtois en Yannick Carrasco plaatste, besprak er vorig jaar nog de voorwaarde­n voor een transfer. Achter de schermen kijkt ook Jorge Mendes toe. Henrotay heeft een goeie verstandho­uding met de Portugees die huismakela­ar is bij clubs als Atlético en Monaco. Hij ziet het sportieve en economisch­e potentieel van Tielemans en het verwonderd­e dan ook niet dat Monaco vorige zomer een bod van 18 miljoen deed. Al weigerde Anderlecht toen nog de deal. Deze zomer kan Atlético wel succesvol toeslaan. Twee van hun middenveld­ers Tiago (35) en Gabi (33) worden een dagje ouder en zien hun contract aflopen. Voor Tielemans zijn er twee voorwaarde­n, het sportieve project en het discours van de coach. “Stap per stap groeien: dat is de beste houding voor een jonge voetballer. Liever een tussenstap maken, dan op de bank belanden”, zei hij vorige week in het voetbalpro­gramma La Tribune.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Youri Tielemans.
FOTO ISOSPORT Youri Tielemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium