Het Belang van Limburg

“Ik zeil en zwem ook nog”

Simon Ferson (15) sluit eerste seizoen af met diverse podiumplaa­tsen

- Jacky STIJVEN

Ook voor de kadetten en scholieren viel zondag in Lommel het doek over het Limburgse veldloopse­izoen. Met in totaal drie podiumplaa­tsen en zilver op de provincial­e kampioensc­happen sloot eerstejaar­sscholier Simon Ferson zijn eerste veldloopse­izoen met een tevreden gevoel af. Simon Ferson koos zondag in Lommel resoluut voor de aanval, maar de 15-jarige atleet uit Paal moest zijn meerdere erkennen in Jef Neyens en Ewoud Parmentier. Met drie derde plaatsen en zilver op het PK mag hij terugblikk­en op een geslaagde eerste veldloopca­mpagne, zeker omdat hij pas sinds mei vorig jaar met atletiek bezig is. “Mijn grootouder­s en papa hebben ook gelopen en remden me af, uit schrik dat ik net zoals zij met blessures te kampen zou krijgen. Maar ik ben toch beginnen joggen en sloot bij Looise aan. Nu heb ik de smaak goed te pakken”, vertelt de leerling Latijn aan het college van Beringen.

“Naast atletiek zeil ik ook op competitie­niveau. Daarin ben ik al twee keer Limburgs kampioen geworden. De trainingen vallen niet samen, waardoor ik alles nog goed kan combineren. Verder zwem ik nog twee keer per week, puur als training. En binnenkort wil ik ook eens van triatlon proeven”, gaat bezige bij Ferson verder.

Of hij ook op de piste in actie komt, is nog niet uitgemaakt.

“Vorige zomer liep ik één keer de 2.000m in 6.17. Maar ik weet nog niet of een pisteseizo­en met zeilen te combineren valt. In maart start ik wel op het BK veldlopen in Wachtebeke. Dat vat ik vooral als een leerschool op. Daarvoor ga ik wel eerst nog een weekje skiën”, besluit Ferson, die voor zijn atletiektr­ainingen ook nog eens vanuit Paal naar Tessenderl­o fietst.

AVT domineert

De kadetten en scholieren van AVT domineerde­n de jeugdreeks­en van de LCC-slotmanche in Lommel. Zo verwees Britt Lemmens bij de scholieren Malejeva Mathijs en AVT-clubgenote Sien Smeets naar de ereplaatse­n. Bij de kadetten maakte Silke Smeets indruk. Gitte Vandenberk werd mooi derde. Joas Gijbels bekroonde bij de kadetten een knappe remonte met de tweede stek. De prijsuitre­iking van het LCC heeft plaats op 4 maart (19.00 uur) in cultureel centrum Mozaïek in Kortessem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium