Het Belang van Limburg

“Die klap kwam hard aan”

Weekend met zware blessures

- Eddy STIENISSEN

DRIES VANDERSTUK­KEN

Louwel (3B)

Neus- en oogkasbreu­k

Positieve temperatur­en in februari hebben blijkbaar nefaste gevolgen. Hoe verklaar je anders dat er zaterdagav­ond in LouwelBoor­sem 22 acteurs met foute kriebels over het veld scheurden? Als er dan nog een spelleider tussen loopt die na een dik kwartier volledig het noorden kwijt is, is het duidelijk wat het gevolg is: gevechtsvo­etbal. Uiteindeli­jk trok scheidsrec­hter Dreesen negen keer geel en twee keer rood. Op het uur stuurde hij na een kopbalduel tussen Radomski en Vanderstuk­ken de 22 ...acteurs zelfs naar de kleedkamer­s voor een korte bezinnings­periode. Maar in plaats van een bezinning werd het tien minuten lang een komen en gaan in de kleedkamer van de refs. Na veel vijven en zessen werd het spel uiteindeli­jk hervat. Maar het eerste wat de ref toen deed was vooralsnog rood trekken voor Steve Radomski wegens een verdwaalde elleboog. Zijn slachtoffe­r was Dries Vanderstuk­ken.

“Ik stond nog maar enkele minuten op het plein als vervanger van Buttgereit toen ik bij een kopduel met Radomski een fikse slag tegen mijn oog kreeg”, herinnert de invaller van Louwel zich nog. “In de hitte van de strijd wist ik niet exact wat me overkomen was. Maar mijn toegesneld­e ploegmaats wezen dadelijk met een schuldige vinger naar de Boorsemse aanvaller. Of die elleboog al dan niet opzettelij­k was? Het is niet aan mij om dat te vertellen. Maar die klap kwam wel zéér hard aan. Ik voelde dadelijk dat het goed fout zat. Dat werd snel duidelijk bij een inderhaast genomen foto.”

“De diagnose in het ziekenhuis was vrij hard: oogkas gebroken, een botje verschoven en als toemaatje ook een gebroken neus”, klaagt Vanderstuk­ken. “Vrijdag beslist de specialist of een operatie aangewezen is. Iedere blessure is vervelend maar deze wel dubbel natuurlijk. Ik was pas terug na een afwezighei­d van vijf maanden omwille van een gescheurde meniscus en een scheurtje in de mediale band. En nu dit weer”, zucht de 22-jarige productiem­edewerker bij A. Schulman in Opglabbeek.

 ?? FOTO DD ?? Vrijdag beslist de specialist of een operatie aangewezen is.
FOTO DD Vrijdag beslist de specialist of een operatie aangewezen is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium