Het Belang van Limburg

“Ik hoorde het kraken”

-

De topper in 4B tussen Moelingen en Membruggen heeft een slachtoffe­r geëist: Yves Noben. “Ik weet ook niet precies wat er gebeurd is”, zegt de aanvoerder van Membruggen. “Ik ging samen met Wout Schepers naar de bal, deed een tackle en ben met mijn voet in de grond blijven steken. Ik hoorde gekraak en wist dus meteen hoe laat het was.”

Noben werd dan ook met de ambulance naar het ziekenhuis overgebrac­ht. “Op de spoeddiens­t in Hermalle-sous-Argenteau wees een radiografi­e snel uit dat mijn enkel gebroken is, maar dat er gelukkig geen operatie nodig is. Ik kreeg een open gips en moet minstens zes tot acht weken herstellen”, aldus de 31-jarige, die in het dagelijks leven treinbestu­urder is.

“De pijn valt nogal mee, maar ik mag natuurlijk niet steunen op mijn voet”, gaat hij verder. “Na de match heb ik een berichtje gekregen van Wout Schepers. Fijn dat hij dat deed. Hij had trouwens niet de bedoeling me te blesseren. Ik heb zelf mijn voet omgeslagen. Coach Kris Muermans heeft me ook al gebeld om me moed in te spreken en gevraagd of ik er kan bij zijn in de eindronde. Nu ja, daar ben ik voorlopig niet mee bezig, hoor. Ik hoop vooral dat ik op 2 april uit het gips ben, want dan wordt mijn zoontje Louis gedoopt.”

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium