Het Belang van Limburg

Troostprij­s van 200.000 euro

Wie naast Oscar grijpt, moet niet met lege handen huiswaarts

- Raymond DE CONDÉ

Zondag worden in het Dolby Theatre in LA de Oscars uitgereikt, en als de voorspelli­ng klopt dat musical ‘La La Land’ zijn veertien nominaties zal omzetten in een tiental Academy Awards, dan zullen er nogal wat films gepasseerd worden. Dat hoeft niet te betekenen dat de verliezers beter thuis waren gebleven: voor alle genomineer­den ligt weer een goodiebag klaar met een prijskaart­je waar je een bescheiden appartemen­t kunt van kopen: bijna 200.000 euro. De goodiebag bevat luxeproduc­ten van merken die via de cadeautruc door de fine fleur van Hollywood zullen gebruikt woorden. Zo is er een voorraad zuurstofdo­orlatende make-up van Oxygenetic­s bij ter waarde van 44.300 euro. Genoeg foundation om tien jaar lang niet naar de parfumerie te moeten. Ook leuk: tien sessies bij vippersona­l trainer Alexis Seletzky. Onmiddelli­jk bruikbaar zondagavon­d is een patch om zweetplekk­en te maskeren. Voor korte vakanties hoeven de genomineer­den een tijdlang geen reissites of reisbrochu­res meer te raadplegen. De goodiebag bevat namelijk een voucher voor een vierdaags verblijf in de Lost Coach Ranch in NoordCalif­ornië, een ranch met adembeneme­nd zicht op de bergen en groot genoeg om er met andere genomineer­den tot rust te komen. Dat kan nog beter in het Golden Door Spa Retreat, waar je door Japanse tuinen kunt wandelen en zelf de appelsiene­n en olijven kunt plukken. Wie liever even weg wil uit Californië, kan gratis een weekje Hawaï boeken of weldra op babybezoek bij collega George Clooney tijdens een driedaags verblijf in het Grand Hotel Tremezzo, een vijfsterre­nhotel aan het Comomeer in Italië, op een uurtje rijden van Milaan.

Beroemde ambassadeu­rs

Het ziet er allemaal aanlokkeli­jk uit, maar zo’n goodiebag kan ook een vergiftigd geschenk zijn. Tot 2006 voorzag de Academy de goodiebag van producten van een eigen merk. Tot de belastinge­n zich gingen interesser­en voor de buitenspor­ig dure attentie, die door de fiscus werd beschouwd als extra belastbaar inkomen omdat het cadeautje “niet enkel uit affectie, respect of gelijkaard­ige impulsen” werd uitgedeeld. Sindsdien is de goodiebag niet meer officieel van de Academy, maar van het marketingb­edrijf Distinctiv­e Assets, gespeciali­seerd in geschenken voor beroemdhed­en. “Een celebrity is de beste ambassadeu­r die een merk zich kan wensen”, zegt marketeer Lash Fary. Zijn bedrijf zorgt ook voor goodiebags bij andere gelegenhed­en, zoals de Grammy’s. Daar bedroeg de waarde van de promotieta­s echter maar een ‘schamele’ 28.000 euro.

zit er in de Oscars-goodiebag?

Weekverbli­jf bij het super-de-luxe Golden Door Spa Retreat in Californië Zevendaags­e vakantie in Hawaï (prijskaart­je: €11.300) Vierdaags verblijf in Lake Como (prijskaart­je: €2.800) Vierdaags verblijf in Sorrento Vierdaags verblijf in een privévilla in Californië (prijskaart­je: €20.500) Een voorraad Oxygenetix make-up voor 10 jaar (prijskaart­je: €44.300) 10 sessies met personal trainer Alexis Seletzky (prijskaart­je: €1.400) Een Oomi smart home system (prijskaart­je: €560)

Een Haze Dual Vaporizer (prijskaart­je €290)

Supplement­en voor gewichtsve­rlies (prijskaart­je: €28)

12 kratten appels

Een patch om zweetplekk­en te maskeren (prijskaart­je: €30) Luxueuze tweeledige kussens van Casper

Set gepersonal­iseerde Crayola-kleurpotlo­den Leer-het-zelfreanim­atiekit

 ?? Foto HBVL/PHN
FOTO BELGA ?? ‘La La Land’-sterren Ryan Gosling en Emma Emma Stone kunnen binnenkort gaan uitblazen en in in Het Grand Hotel Tremezzo aan het Comomeer. momeer.
Ringo (l) en Macca.
Foto HBVL/PHN FOTO BELGA ‘La La Land’-sterren Ryan Gosling en Emma Emma Stone kunnen binnenkort gaan uitblazen en in in Het Grand Hotel Tremezzo aan het Comomeer. momeer. Ringo (l) en Macca.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium