Het Belang van Limburg

Nuhma blijft in het oog van de storm staan

Open brief van Fons Capiot “Burger heeft recht op duidelijkh­eid” CEO Ludo Kelchterma­ns “Leer eerst balansen lezen”

-

Puur bedrijfsma­tig is het project op Curaçao zeer winstgeven­d. En ja, ik ben er één keer op vakantie geweest. Privé. U zal daarvan dus geen factuur bij Nuhma vinden

Ludo KELCHTERMA­NS

Fons Capiot: “Aspiravi nv bouwt windmolenp­arken in Vlaanderen, in de Noordzee en... op Curaçao. Is er op Curaçao meer wind dan in Vlaanderen? Of gebeurde deze investerin­g omdat Curaçao een fiscaal paradijs is? Is dit wel ethisch? Is het een kerntaak van Vlaamse steden en gemeenten om een bedrijf te gaan financiere­n dat windmolenp­arken bouwt op Curaçao? Ik neem ook aan dat daar werkbezoek­en voor nodig zijn geweest?”

Ludo Kelchterma­ns: “Kijk, die investerin­g op Curaçao bood zich vier jaar geleden aan. Inclusief leningen heeft Nuhma daar 10 miljoen j euro in geïnvestee­rd. Dat geld hebben we al terug. Ondertusse­n is het park 40 miljoen euro waard. Puur bedrijfsma­tig is dit project zeer winstgeven­d, wat totaal niets te maken heeft met het fiscale paradijs Curaçao. Om ervoor te zorgen dat dit project clean is, hebben we zelfs een ruling met de Belgische fiscus gesloten. Kwestie van niets aan het toeval over te laten.”

“En ja, ik ben één keer met mijn echtgenote en vrienden op vakantie geweest naar Curaçao. Privé. U zal daarvan dus geen enkele factuur bij Nuhma vinden.”

Fons Capiot: “Steun aan het goede doel maakt een onlosmakel­ijk deel uit van het aanbod van Aspiravi Energy. De steden en gemeenten van Limburg dragen 0,1 euro/MWh bij aan Een Hart voor Limburg via hun elektricit­eitsfactuu­r van Aspiravi Energy. Particulie­re klanten steunen via hun elektricit­eitsfactuu­r 1 euro/MWh. Aspiravi Energy heeft zich zo geëngageer­d om de eerste drie jaar minstens 25.000 euro aan Een Hart voor Limburg te schenken. Maar is het wel de taak van Aspiravi om goede doelen te financiere­n?”

Ludo Kelchterma­ns: “Het gaat hier om een goed doel. Gaan we dit echt in vraag stellen?” Nog dit: Nuhma-voorzitter Tony Coonen, die door Capiot ook op de korrel wordt genomen over zijn bestuursve­rgoedingen bij vennootsch­appen van Nuhma, was gisteren telefonisc­h niet bereikbaar.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto ASPIRAVI.BE ?? Het windmolenp­ark dat Aspiravi nv op Curaçao bouwde.
Foto ASPIRAVI.BE Het windmolenp­ark dat Aspiravi nv op Curaçao bouwde.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium