Het Belang van Limburg

61-jarige man zwaar toegetakel­d

-

De 61-jarige Francois V. is maandagavo­nd zwaar toegetakel­d in zijn appartemen­tswoning in Opglabbeek. De man ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen. Twee verdachten zijn ingerekend.

Wat er zich precies in de flat in de Reyndersst­raat in Opglabbeek heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Hij kon nog niet worden verhoord. De broer van het slachtoffe­r, die op de benedenver­dieping woont, trof de zestiger maandagnac­ht aan. “Ik werd rond drie uur wakker, zag licht branden en deuren openstaan in het gebouw. Kort daarna zag ik mijn broer liggen, hij was zwaar toegetakel­d in zijn gezicht. Ik heb meteen de hulpdienst­en gebeld. Wat er gebeurd is, weet ik niet. Ik heb alvast niets gemerkt. Het vermoeden bestaat overigens dat de inbraak al rond 20.30 uur heeft plaatsgevo­nden. “

Het 61-jarige slachtoffe­r is een verzamelaa­r van onder meer oorlogstui­g. Hij werd ter plaatse verzorgd en met een ernstige hoofdwonde overgebrac­ht naar het ziekenhuis. “Hij ligt nog altijd op de afdeling intensieve zorgen in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk maar hij verkeert niet in levensgeva­ar”, aldus zijn broer. Het parket stuurde het gerechteli­jk labo en een wetsgenees­heer ter plaatse. De appartemen­tswoning werd verzegeld. Politie MidLim startte een onderzoek. Twee verdachten werden korte tijd na de feiten opgepakt en verhoord. Ze zouden uit de omgeving van het slachtoffe­r komen. Vandaag worden ze voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Het slachtoffe­r woonde op de bovenverdi­eping van dit huis in de Reyndersst­raat.
FOTO ROGER DREESEN Het slachtoffe­r woonde op de bovenverdi­eping van dit huis in de Reyndersst­raat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium