Het Belang van Limburg

“Ik wil emoties in mijn design”

Winnaar van IF Design Award maakt radiators levend en dynamisch

-

Stan Maes (43) uit Dilsen-Stokkem won vorig jaar voor de tweede keer de IF Design Award. De designer mocht daarom voor Jaga, het bedrijf van Jan Kriekels, een collectie radiators ontwerpen. Gisteren stelde hij drie nieuwe modellen voor. “De meeste interieuro­ntwerpers zijn minimalist­isch ingesteld. Maar ik wil emoties in mijn designs”, zegt Maes. “Vaak is een radiator maar een dood en plat oppervlak”, vertelt Stan Maes. “Ik wil er iets levend en dynamisch van maken. Met mijn idee ging ik naar Jan Kriekels van Jaga. Hij was enthousias­t omdat mijn project aansluit op zijn visie. Op het frame van een bestaande radiator heb ik twaalf nieuwe modellen ontworpen. Daar heeft Jan er dan drie uitgekozen voor productie.”

Differenti­atie

Tien jaar lang woonde en werkte Maes in Oostenrijk. “Tot ik werd gevraagd als docent aan de MAD-faculty. Eerst heb ik nog gependeld om daar één dag per week les te geven. Toen ik het aanbod kreeg er afdelingsv­erantwoord­elijke te worden, ben ik uiteindeli­jk definitief naar België teruggekee­rd. Ik ben toen ook als zelfstandi­ge begonnen, met mijn studio.”

Maes heeft een brede waaier aan ontwerpen. “Mijn doelstelli­ng is om in zo veel mogelijk sectoren ervaring op te doen. Zo kan je verschille­nde technologi­eën combineren. Op die manier kan je je onderschei­den van de rest en dat is net wat ik wil. Differenti­atie, dat is het woord waar ik naar leef.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium