Het Belang van Limburg

Opgepast voor owngoal

-

Eens de ontgoochel­ing na de late Roemeense gelijkmake­r in Giurgiu was weggespoel­d, groeide de hoop op een goeie afloop in Genk met de minuut. 2-2 is immers een prima uitgangspo­sitie voor de terugmatch. Of toch niet? De geschieden­is spreekt immers niet in het voordeel van KRC Genk. En dan hebben we het niet over de manier waarop Racing enkele weken geleden een 1-1 niet kon verzilvere­n in de terugmatch van de halve finales van de Beker van België tegen Oostende. Strafschop én een handvol kansen gemist en weg was de Heizeldroo­m.

Stuttgart

Ook de vorige twee zestiende finales in de Europa League eindigden ondanks een gelijkspel op verplaatsi­ng in de heenmatch op een afknapper. Op 21 februari 2013 volstond een 1-1 in Stuttgart - Glynor Plet maakte gelijk in de slotminuut - niet als uitgangspo­sitie. Genk, dat topschutte­r Vossen moest missen wegens een achillespe­esblessure, slikte in de slotminuut van de eerste helft de 0-1 van Boka, die raak trof via de voet van Anele. Op het uur knipte Gentner het licht definitief uit.

Anzhi

Eén jaar later - 27 februari 2014 - beleefden de Genkse fans een déjà vu. Na een non-match (0-0) op een akker tegen Makachkala, slikte Racing opnieuw een 0-2-nederlaag voor eigen publiek tegen Anzhi. Het was het debuut van Emilio Ferrera, die Mario Been afloste. Het begin van het einde was - opnieuw - een owngoal. Tshimanga devieerde een voorzet achter de kansloze invallersd­oelman Van Hout. Even later werd het 0-2 via Aliyev.

Met andere woorden: doelman Mathew Ryan houdt best zijn ploegmaats in het oog, wil hij morgenavon­d zijn netten schoonhoud­en. Slaagt hij daarin, dan is de historisch­e kwalificat­ie een feit. Want 0-0 volstaat voor een ticket voor de achtste finales en een plaatsje in de bokaal bij de loting, die vrijdag al plaatsvind­t in Nyon. De achtste finales worden op 9 en 16 maart afgewerkt.

 ?? FOTO PHN ?? Tshimanga (boven) en Anele: de antihelden uit 2013 en 2014.
FOTO PHN Tshimanga (boven) en Anele: de antihelden uit 2013 en 2014.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium