Het Belang van Limburg

Nederlands­e ref Gözübüyük liet zich vangen door Enes Ünal

-

KRC Genk-Astra Giurgiu wordt morgen geleid door de 31-jarige Serdar Gözübüyük, een Nederlande­r van Turkse afkomst. Gözübüyük, die eerder dit seizoen Rapid Wien-Bilbao leidde, werd al op zijn 12de scheidsrec­hter, floot op zijn 24ste zijn eerste match in de Eredivisie en behaalde op zijn 26ste zijn FIFA-badge. Vorig weekend liet Gözübüyük zich nog vangen door een schwalbe van ex-Genkenaar Enes Ünal in Twente-Heerenveen. De strafschop leverde Twente de drie punten op (1-0). Het is de tweede keer dit seizoen dat Genk een Nederlands­e ref krijgt toegewezen. Tijdens Rapid Wien-KRC Genk (3-2) was dat Kevin Blom.

Wouters ontbreekt, Coucke onzeker

KRC Genk traint vandaag om 11 uur een laatste keer met gesloten deuren. Naast Karelis, Dewaest, Bizot, Susic en Vanzeir is ook Wouters nog steeds out met een snijwonde aan de voet. Derde doelman Coucke (adductoren) is onzeker.

Net geen 7.000 tickets de deur uit

Het Genkse publiek blijft passen voor de Europa League. Voor de return van de 1/16de finales waren gisterenav­ond net geen 7.000 tickets verkocht. Tot vorige donderdag konden houders van een EL-abonnement nochtans kaartjes aan 10 euro kopen. Vandaag en morgen bedraagt de prijs 20 euro per stuk.

Steenrijke eigenaar van Astra mogelijk present

De delegatie van Astra Giurgiu arriveert om 10.50 uur met een lijnvlucht uit Boekarest in Zaventem en neemt daarna zijn intrek in het Holiday Inn in Hasselt. Zij trainen om 18 uur met gesloten deuren in de Luminus Arena. Coach Marius Sumudica had via de telefoon een verzoening­sgesprek met de rijke clubeigena­ar Niculae en hoopte dat hij in Genk van de partij zou zijn. “We zijn klaar voor een historisch­e avond voor Astra en heel Roemenië”, verkondigd­e Sumudica, getooid met de Roemeense vlag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium