Het Belang van Limburg

LUCA SCHOOL OF ARTS

-

1. WAT IS JULLIE DNA?

“Luca School of Arts is een kunsthoges­chool met vijf campussen in Brussel, Gent, Leuven en Genk. Onze campus in Genk biedt enkel creatieve opleidinge­n aan waarbij het onze bedoeling is om bruggen te slaan naar de creatieve industriël­e sector. Dit is geen campus waar het enkel om de kunst te doen is. Op de voormalige mijnsite van Winterslag willen we een inspireren­de plek zijn voor creatief ondernemer­schap en een broedplaat­s zijn voor jong creatief talent.”

2. GROOTSTE FACULTEIT?

“Op campus C-mine bieden we de bachelor- en masterople­idingen Productdes­ign, Fotografie, Animatiefi­lm, Communicat­ie- & Multimedia Design en Televisie en Film aan. We tellen 365 studenten die over alle faculteite­n gelijkwaar­dig verdeeld zijn, met uitzonderi­ng van Fotografie dat wat kleiner is. Het mooie is dat we hier over de opleidinge­n heen werken. Er zijn diverse cross-overs zoals bijvoorbee­ld de samenwerki­ng tussen studenten film en fotografie.”

3. NIEUW/UNIEK?

“Het schakelpro­gramma Productdes­ign is nieuw volgend jaar. Studenten met een vooropleid­ing in een profession­ele bachelor Interieurv­ormgeving of Industriee­l productont­werp kunnen na het volgen van dit schakeljaa­r doorstrome­n naar de master van de opleiding Productdes­ign.”

4.WAAROM MOETEN STUDENTEN VOOR LUCA KIEZEN? “C-mine biedt een uitstekend kader voor kunstonder­wijs. De mijnsite is een heel creatieve omgeving waar iedereen alle kansen krijgt om zichzelf te ontwikkele­n. Bovendien zijn er de vele linken met het werkveld die het vinden van een job vergroten. Nog eens: het is hier niet kunst om kunst.” 5. MAATSCHAPP­ELIJKE

BETROKKENH­EID?

Wim Buts, opleidings­coördinato­r Productdes­ign: “Luca School of Arts besteedt veel aandacht aan de maatschapp­elijke context. Jaarlijks lopen er tal van projecten die trouwens een hele dynamiek teweeg brengen. Denk maar aan ‘The Other Market’ waarin we ons in de Vennestraa­t buigen over de toekomst van werk in Genk, ook is er de Cosmogolem­medewerkin­g met Koen Vanmechele­n en nog zoveel meer.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium