Het Belang van Limburg

Hogeschool PXL . ..

-

1. WAT IS JULLIE DNA? “Hogeschool PXL is de hogeschool met het netwerk. We hebben een groot sociaal netwerk met directeurs van ziekenhuiz­en, topbedrijf­sleiders, talrijke organisati­es en politici. We zijn een ontmoeting­splaats. Iedereen is lid van het PXL-netwerk, zo dragen we bij aan de maximale tewerkstel­lingskanse­n voor onze afgestudee­rden.. De buitenwere­ld kent Hogeschool PXL en omgekeerd. Op die manier vinden we de beste gastspreke­rs en ambassadeu­rs.”

2. GROOTSTE OPLEIDING? “Dat is bedrijfsma­nagement. Ze zijn met 1.700 om precies te zijn, en die worden dagelijks ondergedom­peld in theorie en praktijk, met vele stages, bedrijfsbe­zoeken, gastcolleg­es, business games en internatio­nale uitwisseli­ngen. Door een sterke focus op ondernemen en ondernemer­op schap kunnen studenten tijdens hun opleiding een eigen zaak opstarten.”

3. NIEUW/UNIEK?

“De bachelorop­leiding Pop- en rockmuziek is sinds 2008 uniek in het hogeschool­landschap in Vlaanderen. Alumni zijn ambassadeu­rs waar we bij PXL terecht trots op zijn. Opmerkelij­ke alumni zijn onder meer Bazart (Oliver Symons, Robbe Vekeman, Daan Schepers), Lili Grace (Dienne en Nelle Bogaerts), Hannah Vandenbuss­che (Rumours), Stefanie Mannaerts (Brutus), Lennart Janssen (AFF). “ 4.WAAROM MOETEN STUDENTEN VOOR PXL

KIEZEN?

“Ten eerste voor onze drie studentenr­estaurants. Verwacht hier geen kantinekos­t, maar een uitgebreid gamma aan geuren en smaken langsheen de diverse buffetten, die ultravers zijn en met zorg werden geselectee­rd. Verder zijn we ook een bruisende hogeschool. Studeren is meer dan in de les zitten, daarom biedt Hogeschool PXL aan haar studenten een uitgebreid aanbod aan cultuur-, sport- en ontspannin­gsactivite­iten, waaronder heel wat evenemente­n die door studenten zelf worden georganise­erd; zo is er het jaarlijkse Vuurdoop-festival van PXL-Music, volledig in elkaar gestoken door studenten pop- en rockmuziek. En onze derde troef is dat we onze studenten prima voorbereid­en op een job. Profession­ele bachelors zijn de kampioenen van de arbeidsmar­kt. 95 procent van onze studenten vinden werk binnen het jaar nadat ze afgestudee­rd zijn. “ 5. MAATSCHAPP­ELIJKE

BETROKKENH­EID?

Ook in 2017 gaan de deuren van Hogeschool PXL twee dagen dicht. PXL Breekt Uit krijgt daarmee een derde editie die op 25 en 26 april plaatsvind­t. 9.000 studenten en personeels­leden trekken dan het veld in om met mensen, organisati­es en bedrijven samen te werken en samen te leren. Nieuw is dat ze zich dit jaar specifiek zullen inzetten voor ouderen. Vandaar de toepasseli­jke ondertitel 'Het Grijze Goud'. “Limburg is koploper in vergrijzin­g. Ten opzichte van tien jaar geleden steeg het bevolkings­aandeel 65-plussers in 2016 met 9,4 procent. Deze evolutie zorgt voor wezenlijke uitdaginge­n in de samenlevin­g, want iedereen krijgt ermee te maken. Met PXL Breekt Uit gaan we de opportunit­eiten van de vergrijzin­g bestuderen, en hiervoor reikt onze hogeschool de hand naar alle ouderen, bedrijven, organisati­es en partners,”zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium