Het Belang van Limburg

“Lichaam liet me in de steek”

Winst in oefenkoers Terlaemen voorbodee voor sterk seizoen van pechvogel Jari Snyers??

- Freddy VAES

Oefenkoers­en worden door de renners vooral gebruikt om te testen hoever ze al staan. Jari Snyers toonde met zijn zege, vorige zondag op Terlaemen, alvast dat hij klaar is om in zijn tweede seizoen als belofte aan de deur te kloppen. De Lummenaar heeft voor het eerst sinds lang een zorgeloze winter achter de rug.

“Ik heb goed kunnen trainen”, knikt hij. “En dat is inderdaad lang geleden. De voorgaande jaren was er altijd wel iets. Vooral mijn knie heeft me heel lang parten gespeeld. Hopelijk is dat nu definitief voorbij, zodat ik eens een volledig seizoen op volle kracht kan koersen.” Snyers werd liefst twee keer nationaal kampioen bij de nieuweling­en. Aan talent ontbreekt het hem dus niet, aan karakter evenmin. “Alleen mijn lichaam heeft me een paar keer in de steek gelaten”, knikt hij. “Daardoor zijn mijn twee seizoenen als junior bijna compleet de mist in gegaan. Het begon allemaal met een appendixop­eratie. Daarvan herstelde ik nog relatief snel, maar nadien speelde mijn knie op, nadat ik op een onschuldig­e manier tegen de hoek van een salontafel was terecht gekomen. Na een paar keer rusten en weer herbeginne­n en nadien ook nog eens een deuk van vijf meter in een ravijn tijdens een wedstrijd in Zwitserlan­d, drong zich uiteindeli­jk toch een operatie op. Daardoor kon ik vorig jaar pas in januari weer voluit trainen. Niet ideaal om je eerste beloftenja­ar aan te vatten. Uiteindeli­jk is het nog behoorlijk meegevalle­n. Ik kon in augustus in Hasselt een wedstrijd winnen en dat was meer dan ik vooraf had durven hopen.” Dit jaar wordt zijn tweede beloftense­izoen en daarin wordt wel iets van hem verwacht.

“Als ik van pech gespaard blijf, moet er iets inzitten”, voorspelt hij. “Al is de combinatie met mijn studies marketing niet zo evident. Daar kruipt heel wat tijd in. Zo heb ik over twee weken examens en dan zal de fiets in ieder geval wat naar de achtergron­d verdwijnen. Meer dan conditie onderhoude­n zal er die periode niet inzitten.”

Stages in Spanje

Met die conditie zit het momenteel in elk geval al snor.

“Ik heb deze winter goed kunnen trainen en heb ook wat geïnvestee­rd om goed aan de start te komen. In december trok ik al eens voor tien dagen naar Spanje en in januari heb ik dat nog eens gedaan. Helaas was toen het weer daar niet schitteren­d. Omdat er sneeuw lag, hebben we zelfs een paar dagen niet kunnen trainen. Maar voor de rest is alles naar wens verlopen. En afgelopen zondag bleek dat ik er klaar voor ben. Al is zo’n oefenkoers natuurlijk niet te vergelijke­n met wat ons de komende weken te wachten staat. Volgend weekend rijd ik BrusselOpw­ijk. Ik heb er in ieder geval veel zin in.”

 ?? FotoFoto FVFV ?? Jari Sneyers:: “Hopelijk “Hopelijk kan ik nu eens ns een een volledig seizoen oen op op volle volle kracht rijden.”.”
FotoFoto FVFV Jari Sneyers:: “Hopelijk “Hopelijk kan ik nu eens ns een een volledig seizoen oen op op volle volle kracht rijden.”.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium