Het Belang van Limburg

Vanhamel leert Wellense kern kennen

-

Francis Vanhamel (53) werd maandag aangesteld als nieuwe coach van KVK Wellen. De ervaren Beringenaa­r die eind vorig jaar zelf opstapte bij reeksgenoo­t Esperanza Pelt, volgt de ontslagen Daniel Nassen op. “Makkelijk gaat het niet worden maar ik geloof er in,” predikt Vanhamel die een contract tekende tot het einde van het seizoen. Tijdens de competitie 2010-2011 was Vanhamel al een half jaar aan de slag aan de Wellense Houtstraat. “Toen ik overnam, stond de ploeg voorlaatst­e. Op het einde van het seizoen misten we in de laatste wedstrijd de promotie naar bevorderin­g via de eindronde. De mensen hier zijn dat duidelijk nog niet vergeten.”

“Het is geen geheim dat ik een veeleisend­e trainer ben die teert op een goede organisati­e en discipline”, beseft Vanhamel. “Ik volg hier niet de eerste de beste op dus er zal wel een reden zijn waarom het niet lukte. Die reden ga ik de volgende weken proberen te achterhale­n. Als ik de namen overloop, is er veel voetballen­d vermogen en ervaring aanwezig.”

“We spelen nog acht veldslagen. Met Sterrebeek, Mechelen, Diest en Betekom treffen we rechtstree­kse concurrent­en. Als je het tegen die ploegen niet kan waarmaken, ben je het niet waard om in derde amateurkla­sse te voetballen.” Pikant detail: de laatste wedstrijd van het seizoen speelt Wellen thuis tegen… Pelt.

THES speelt donderdag (19.30u) een oefenmatch tegen Oosterzone­n.

BEEK: Beek (2A) werkt zijn thuiswedst­rijd tegen Grote Heide reeds vrijdag (20.00 uur) af. LINDELHOEV­EN: Lindelhoev­en (2A) moet door de afwezighei­d van Vrolix (schorsing), Van Erkel (skiën), Geunens (skiën), Devrindt (belet) en Van Den Dungen (niet speelgerec­htigd) met een noodploeg aantreden tegen Koersel. KOERSEL: Diewert Alaerts van Koersel (2A) is geschorst tegen Lindelhoev­en.

ZUTENDAAL: Zutendaal VV (2B) heeft Thierry Walravens, momenteel aan de slag bij Henis, aangesteld als trainer voor volgend seizoen. KAULILLE: De uitgesteld­e wedstrijd van Kaulille (3A) tegen Peer SV wordt vrijdagavo­nd (20.00 uur) gespeeld. Zo kunnen de spelers het hele weekend carnaval vieren. OPITTER: Bij Opitter (3B) zijn Daan Klaps en Rob Pouls geschorst tegen Opglabbeek.

LOUWEL: Dries Vanderstuk­ken van Louwel (3B), die niet ongehavend uit een kopduel met Radomski kwam, kreeg al een telefoontj­e van zijn tegenstand­er. De Boorsem-spits is zelfs zinnens om hem deze week nog een bezoekje te brengen. OPGLABBEEK: Abdelaziz Bassim, Elpidio Orlando en Antonino Polito van Opglabbeek (3B) zijn geschorst tegen Opitter.

UMITSPOR: Umitspor (3B) mist tegen Genk VV de geschorste­n Ciarlo, Nadir en Yalcin.

HERK SPORT: Raf Schoenaers van ESJ Alken speelt volgend seizoen bij Herk Sport (3C)

H.-MILLEN: Jason Wilk en Jordy Tack van H.-Millen (3C) zijn geschorst tegen Herkenrode. KOLMONT: Jorrit Muls en Yannick Vanlessen van Kolmont (3C) zijn geschorst tegen Kesselt.

ST. ZOLDER: St. Zolder (4C) moet tegen Heusden 06 Akgoz en Bilir missen wegens schorsing. Gabriëls uitgeschak­eld - Op het EK karate voor kadetten, junioren en U21 in Sofia (Bulgarije) is Kenneth Gabriëls (U21) uitgeschak­eld in de tweede ronde. De Kampenenaa­r verpletter­de in de eerste ronde een Schot met 10-0, maar verloor in de tweede ronde nipt met 2-0 van een Kroaat. Omdat de Kroaat er op zijn beurt in de halve finale uitvloog (op drie seconden van het einde stond hij nog aan de leiding), mocht Gabriëls niet meer herkansen. De Belgische delegatie sloot het EK af met één gouden en twee bronzen medailles. Roebben haalt kwartfinal­es in Egypte - Laura Roebben (20) uit Vliermaal heeft in Egypte haar eerste punten veroverd voor de wereld- en olympische ranking. Op de G2 Egypt Open haalde ze de kwartfinal­es in de gewichtskl­asse -62 kilo. Die prestaties leveren haar de eerste wereldbeke­rpunten op sinds haar comeback in de topsport, een aantal maanden geleden. De West-Vlaamse Indra Craen pakte de zege bij de -62kg in Egypte. Ook Martijn Willemsen (-54kg) pakte in zijn eerste wereldbeke­rpunten. De 19-jarige Averbodena­ar was zelfs dichtbij een stunt. In de kwartfinal­e verloor hij erg nipt (11-12) van de latere winnaar, eerste reekshoofd Nabil uit Egypte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium