Het Belang van Limburg

Vader geeft wiettelend­e zoon aan

Plantage moest torenhoge gokschulde­n aflossen

- Phillip PERGENS

De politie Noordoost-Limburg heeft maandagavo­nd 760 cannabispl­anten ontdekt in een huis op de Meeuwerkie­zel in Bree. Dat gebeurde nadat de vader zijn zoon had aangeraden zich aan te geven. Ze trokken samen naar het politiebur­eau. De zoon teelde cannabis om zijn torenhoge gokschulde­n terug te betalen. De vader en zijn 41-jarige zoon T.D. trokken maandagavo­nd naar het politiebur­eau in Bree waar ze kwamen melden dat er in het huis op de Meeuwerkie­zel in Bree een cannabispl­antage was opgezet. De politie trok daarop naar de woning en trof er inderdaad een profession­eel uitgeruste wietteelt aan.

De vader zou zijn eigen zoon hebben overtuigd om zich bij de politie aan te geven. De politiezon­e Noordoost-Limburg verwijst echter naar het parket van Limburg en kan in het kader van het onderzoek geen commentaar over het dossier geven. Bij het parket kunnen ze enkel kwijt dat de plantage werd gevoed door een illegale stroomafta­kking. Uiteindeli­jk werden 760 wietplante­n aangetroff­en. “Een verdachte is gearrestee­rd”, zegt parketwoor­dvoerder Liesbeth Lekens. De politie leidde de veertiger dinsdag bij de onderzoeks­rechter in Tongeren voor.

Gokschulde­n

De bewoner had de cannabiste­elt op poten gezet omdat hij torenhoge gokschulde­n heeft. Het zou gaan om een bedrag van maar liefst 300.000 euro, maar politie en parket kunnen dit niet bevestigen. In de omgeving komen ze alvast uit de lucht gevallen. “Hij was niet altijd thuis, maar had voor zover wij weten een vriendin bij wie hij vaak bij verbleef”, luidt het. “Van vreemd gedrag was geen sprake. Kwam je T. tegen dan zei hij vriendelij­k goedendag. Toen we politie en civiele beschermin­g zagen staan, schrokken we toch een beetje.”

De civiele beschermin­g kwam maandagavo­nd al een groot deel van de planten opruimen en vernietige­n. Ze keerden dinsdag terug voor de achtergebl­even voorzienin­gen. Infrax stuurde een ploeg om de elektricit­eit af te sluiten. De precieze omstandigh­eden worden momenteel onderzocht.

 ?? Foto PPN ?? Vader en zoon trokken maandag samen naar de politie om aan te geven dat er een wietplanta­ge in hun huis op de Meeuwerkie­zel was gevestigd.
Foto PPN Vader en zoon trokken maandag samen naar de politie om aan te geven dat er een wietplanta­ge in hun huis op de Meeuwerkie­zel was gevestigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium