Het Belang van Limburg

Keanu Reeves gaat wild tekeer in slechte ‘John Wick 2’

- Greet RAMAEKERS

In ‘John Wick: Chapter 2’ keert de 52-jarige “jonge spruit” Keanu Reeves terug als de genadeloze stoïcijnse huurmoorde­naar. De getatoeëer­de spierbunde­l John Wick gaat in deze sequel op zijn elan verder met snoeiharde, perfect uitgevoerd­e vuisten vuurgevech­ten uit de oude doos. In zijn eentje neemt hij het op tegen de Italiaanse maffia, geleid door crime lord Santino D’Antonio. Regisseur Chad Stahelski, vroeger stuntman in ‘The Matrix’, nam opnieuw plaats in de regisseurs­stoel en maakte het Matrixreün­iefeestje helemaal compleet door een bescheiden bijrol te schenken aan niemand minder dan Laurence ‘Morpheus’ Fishburne.

WEST HOLLYWOOD - Slechterik Santino plakte maar liefst zeven miljoen dollar op het hoofd van John Wick. Vind je dat prijskaart­je niet te hoog?

( lacht) “Nee hoor, de economie draait om vraag en aanbod. Als John Wick een stokje zou steken voor Santino’s criminele plannen, zou hij een pak meer geld verliezen. Dus dat gastronomi­sch bedrag is helemaal niet onrealisti­sch om een huurmoorde­naar te overtuigen om een grote bedreiging als John Wick van de kaart te vegen.”

Er vindt een spetterend­e actiescène plaats in een imposante spiegelkam­er. Was die opname een moeilijke klus?

“Regisseur Stahelski is een stuntman in hart en nieren, dus de gevechtsch­oreografie die je op het scherm ziet, is ook daadwerkel­ijk zo gefilmd. Het was fascineren­d om te zien hoe de set designers een gigantisch doolhof van spiegels, tunnels, kamers en geheime deuren hebben uitgebouwd. Er was geen enkel special effect aan toegevoegd. Stahelski was enorm geboeid door reflecties, niet alleen visueel maar ook inhoudelij­k. Zo sprak Santino voortduren­d in filosofisc­he beeldtaal over de weerspiege­ling van de ziel en schuilde er een diepere betekenis achter de betoverend­e kleuren die hij verwerkte in de cinematogr­afie.”

De rookpluime­n van de gierende Mustang-banden blazen bijna doorheen het witte doek. Zelf heb je een passie voor motorfiets­en. Klopt het dat je eigenhandi­g een unieke motor op de markt wil brengen?

“Inderdaad, ik heb een eigen bedrijfje, Arch Motorcycle­s, uit de grond gestampt, dat zich specialise­ert Ik ben niet getrouwd en heb geen kinderen. Maar een gezinnetje staat ook nog op mijn verlanglij­stje

Keanu REEVES acteur en motorfreak in gepersonal­iseerde motoren. Het is mijn ultieme droom om een motorfiets te ontwerpen, waarbij de consument de kans krijgt om zelf de motor en het stuur te kiezen. Het creatieve proces waarin ik vanaf nul iets kan opbouwen, heeft me altijd geïntrigee­rd. Als acteur kan ik een verhaal en personage tot leven brengen en nu kan ik ook naast de set diezelfde inspiratie­volle lijn doortrekke­n met mijn andere passie: het creëren van revolution­aire en sensatione­le motoren!”

Raas jij de wereld rond op je eigen stalen ros?

“Jazeker. In het Frankrijk scheurde ik al door de bochten van de befaamde Route Napoleon. Ook diverse routes doorheen NoordAustr­alië en de VS heb ik doorkruist. Ik droom er van om ooit eens te racen over de klassieke trajecten doorheen Italië, Spanje en Zuid-Amerika. Ik moet me wel haasten, want ondertusse­n ben ik al een oude hond van 52. ( knipoogt) Als ik op mijn sterfbed lig, wil ik nergens spijt van hebben en tevreden terugblikk­en op al mijn verwezenli­jkingen in dit leven. Het zou zonde zijn, als ik met mijn laatste adem het woord ‘Fuck!’ zou uitblazen.” ( lacht)

Je hebt een glansrijke carrière, bent wereldwijd bekend en toch slaag je erin om jouw privéleven af te schermen van het publiek. Is dat moeilijk?

“Tja, ik ga gewoon nooit de deur uit. ( lacht) Meestal ben ik thuis, aan het werk of aan het studeren.”

Kom je zo wel genoeg liefde tegen in je leven?

“Liefde geven en nemen is de voeding van elk leven, zonder liefde sterven we uit. Liefde is een kracht die zich voordoet in allerlei geuren en kleuren: vriendscha­ppen, families, partners, etc. Van de 984.000 soorten liefde die er bestaan, heb ik misschien een duizendtal in levenden lijve zelf ondervonde­n. Maar ik ben niet getrouwd, heb geen kinderen, dus dat soort liefde is mij nog onbekend. Een gezinnetje staat wel nog op mijn verlanglij­stje. Helaas blijft er een verschil tussen een realistisc­h to-do-lijstje en een lijstje met romantisch­e dromen. Ik hoop dat ik ooit zo gelukkig mag zijn om de grote liefde te mogen ervaren.”

 ?? FOTO HBVL ?? Een kleine ‘Matrix’-reünie in ‘John Wick: Chapter 2’: Keanu Reeves (links) komt Laurence Fishburne tegen.
FOTO HBVL Een kleine ‘Matrix’-reünie in ‘John Wick: Chapter 2’: Keanu Reeves (links) komt Laurence Fishburne tegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium