Het Belang van Limburg

XLekkere brokken

-

Ook voor hun twintigste editie bulkt het Krokusfest­ival van de gezelschap­pen (35), voorstelli­ngen (70), en premières (16). Enkele lekkere brokken.

HASSELT -

Geen Krokusfest­ival zonder leuke locaties. Zo daal je voor ‘Molman’ (9+) af in donkere krochten. Enfin, een zeecontain­er. Heel spannend, maar broekschij­ters zijn ook welkom. ‘ Matta Matta’ speelt zich af in de turnzaal, waarbij je het zweet van de dansers kan aanraken. Murikamifi­cation is een dolle tocht door de stad waar acrobaten elke gevel, paal en stoep gebruiken om toeren uit te halen. Schrik niet als u omhoog kijkt en een stel giraffen van het Spaanse Xirriquite­ula Teatre door de stad ziet paraderen. Dezelfde mannen spelen ook ‘Papirus’: een poëtische voorstelli­ng waarbij alles is gemaakt van papier (5+). Nog een internatio­nale klepper is ‘Poggle’ uit Schotland, een fantasieri­jke voorstelli­ng voor de allerklein­sten (2+).

Een 11-jarige die een monoloog van maar liefst 70 minuten neerzet, daar doen we ons petje voor af. De volwassen tekst van Griet Op de Beeck is gebaseerd op haar ‘Kom Hier Dat Ik U Kus’. Het loopt terecht storm voor ‘Mona’ van NT Jong (10+).

Honger gekregen? Bij ‘Soepmonste­rs’ neem je plaats in een badkuip – vies worden no problemo - en proef je van allerlei gekke groenten. Gezond én lekker.

En zoals gezegd: alweer tal van premières van grote en kleine gezelschap­pen. Zo maken de poppen van Froe Froe een rock-’n-rollversie van de ‘Odyssee’ van Homerus in ‘Helena, zo is het gegaan’. Spektakel in Troje!

 ?? FOTO HBVL ?? ‘Mona’.
FOTO HBVL ‘Mona’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium