Het Belang van Limburg

“Al vier keer in top tien gesprint”

-

Net zoals de voorbije jaren verschijnt Roy Jans enkel in Kuurne aan de start. Een bewuste keuze.

“Ik wil zo fris mogelijk starten opdat ik kan presteren”, legt Jans uit. “Met de conditie zit alles snor. Het algemene gevoel is prima, ik voel me frisser dan vorig jaar, hoewel ik in Oman zowel voor als na de wedstrijd regelmatig wat heb bij getraind.”

Vorig jaar maakte Jans een bliksemsta­rt met drie podiumplaa­tsen in het Midden-Oosten, om vervolgens ziek Kuurne-Brussel-Kuurne aan te vatten.

“Hopelijk blijf ik ditmaal wel gezond”, zegt Roy. “Het vertrouwen is alleszins groot. De vorm is er. Dat bewijzen mijn resultaten. Zowel in Bessèges als in Oman wist ik mezelf tweemaal in de top tien te plaatsen. In Kuurne staan er zoveel grote namen aan de start, dat ze echt niet op mij gaan letten. Van die situatie wil ik profiteren om hen te verrassen.”

Kwaremont

Dan zal Jans wel de Slag om de Kwaremont moeten overleven. “Dat besef ik. Ik zal zeker bij de eerste twintig die bult moeten opdraaien. Volgens mij kan de beslissing echter eender waar vallen. Daar waar de wind gunstig staat om alles op de kant te trekken, zullen we met de ploeg attent moeten zijn. Ik verwacht dat het een hele dag koers zal zijn. Goed vooraan zitten is kortom de boodschap.” Jans maalt er niet om dat de weergoden het de renners niet makkelijk zullen maken dit weekend. “Guur weer vind ik niet erg. Ik weet dat sommige jongens motivatiep­roblemen kennen als het wegdek er nat bijligt en het hard waait, maar ik heb daar allerminst last van. Ik acht me klaar voor de opdracht.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Roy Jans rekent erop onder de radar te blijven tussen zoveel grote namen.
Foto DICK DEMEY Roy Jans rekent erop onder de radar te blijven tussen zoveel grote namen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium