Het Belang van Limburg

Slachtoffe­rs serieverkr­achter melden zich na oproep politie

Aangiftes tegen 36-jarige Maasmechel­aar opgelopen tot tweeëntwin­tig

- Nancy VANDEBROEK

De politie heeft na de berichtgev­ing over de 36jarige serieverkr­achter uit Maasmechel­en een dertigtal meldingen binnengekr­egen. Drie vrouwen hebben een bijkomende aangifte gedaan. Een van hen zou door hem zijn opgelicht, een andere verdoofd en verkracht. Het aantal aangiftes tegen de Maasmechel­aar die drie jaar geleden naar het Antwerpse verhuisde, is daarmee opgelopen tot 22. De man werkte als koerier en maakte slachtoffe­rs in het hele land. Sinds eind september zit de dertiger in de cel op verdenking van verkrachti­ngen, aanranding­en, oplichting­en, diefstalle­n en misbruik van vertrouwen.

Drie weken eerder had een vrouw een eerste klacht tegen hem ingediend nadat zij door hem op de carpoolpar­king in Halen was verdoofd, aangerand en bestolen. Via datingsite­s Twoo en Badoo ronselde hij zijn slachtoffe­rs. Op die sites gaf hij zich uit als Rafke, Rafaello, Roberto of Raphael Bastiaens. Hij vertelde dat hij van Italiaanse komaf was én single.

Gewerkt als koerier

In werkelijkh­eid is hij van Marokkaans­e origine, gehuwd met een Belgische vrouw en vader van een zoontje van bijna een jaar oud. Sinds die geboorte ging de man driester te werk. Waar hij tot dan enkel ‘geld leende’ van zijn slachtoffe­rs - dat hij nooit terugbetaa­lde -, evolueerde­n zijn oplichting­spraktijke­n naar een obsceen spel van macht en seksueel misbruik.

De vrouw van de Maasmechel­aar heeft al die tijd niets geweten van de seksuele escapades van haar man. Die werkte als koerier, vandaar wellicht dat hij zoveel slachtoffe­rs - verspreid over het hele land - heeft kunnen maken.

230 gsm-nummers

In een periode van elf maanden had hij overigens contact met 230 verschille­nde gsm-nummers. “Die we kunnen beschouwen als potentiële slachtoffe­rs”, klonk het eerder deze week nog bij de politie. Die nummers zouden door de speurders ondertusse­n echter al één voor één zijn opgebeld maar niet meteen hebben geleid tot een hoger aantal slachtoffe­rs. Mogelijk omdat de slachtoffe­rs zich schamen of andere redenen hebben om toch geen aangifte te doen.

 ?? FOTO HBVL ?? Drie vrouwen hebben een bijkomende aangifte gedaan tegen de serieverkr­achter (foto) uit Maasmechel­en.
FOTO HBVL Drie vrouwen hebben een bijkomende aangifte gedaan tegen de serieverkr­achter (foto) uit Maasmechel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium