Het Belang van Limburg

TDL neemt Bakker België

Limburgse transportg­roep drie keer groter in vijf jaar

- Dominiek CLAES

De Limburgse transportg­roep TDL wordt vanaf 1 maart de eigenaar van Bakker Logistiek België, de Belgische activiteit­en van de gelijknami­ge Nederlands­e logistieke groep. TDL wordt daarmee 50 medewerker­s, 40 transportc­ombinaties, een vestiging in Willebroek en 12 miljoen euro jaaromzet rijker. De laatste vijf jaar is de Limburgse transportg­roep drie keer groter geworden. Het is niet de allergroot­ste overname voor TDL, maar wel een van strategisc­h belang voor zijn afdeling ‘fresh logistics’, het transport van verse voeding voor vooral warenhuisk­etens en groothande­ls in ons land. “De centrale ligging van de vestiging in Willebroek is een pluspunt. We krijgen daarmee bijkomende mogelijkhe­den om onze klanten te bedienen en kunnen ons fijnmazig distributi­enetwerk verder uitbreiden”, zegt Kristof Van Lommel (38), bij TDL verantwoor­delijk voor de business unit ‘fresh logistics’. In de overname is ook 33.000 m2 voor gekoelde en /of geconditio­neerde opslagruim­te begrepen. Over de overnamepr­ijs zijn geen bijzonderh­eden bekendgema­akt, maar Van Lommel stipt wel aan dat “er nog werk aan de winkel is bij Bakker België”. De 50 medewerker­s worden allemaal mee overgenome­n. Bakker Logistiek van haar kant wil met de overdracht zich terugplooi­en op de logistieke activiteit­en en distributi­e vanuit Nederland naar de rest van Europa. Tegelijk gaat de Nederlands­e logistieke groep de distributi­e voor TDL in Nederland verzorgen.

De centrale ligging van de vestiging in Willebroek is een pluspunt

Groei

De overname betekent een nieuwe mijlpaal in de groeistrat­egie van TDL Group, de gediversif­ieerde transportg­roep van Yves Vandeput. In 2013 werd Cardon Logistique in Doornik overgenome­n. Twee jaar later kwamen er ook de

Kristof Van Lommel, BU-manager ‘fresh logistics’

van TDL fresh-activiteit­en van XPO Logisitics in Kallo bij. Van daaruit worden de transporte­n voor de voedingsgr­oep Ter Beke verzorgd. “In 2012 telde TDL Group zo’n 250 medewerker­s. Nu zijn dat er 750”, rekent Kristof Van Lommel voor. Vorig jaar haalde TDL een omzet van 75 miljoen euro. De groep beschikt nu over vestiginge­n in Houthalen (transport voor bouw, logistiek voor JBC), Lummen (gekoelde en geconditio­neerde transporte­n en opslag), Kallo, Doornik en Willebroek. De totale warehousec­apaciteit bedraagt nu 60.000 m2, de vloot telt zo’n 400 vrachtwage­ns.

Benelux

TDL Group spitst zich vooral toe op activiteit­en in de Benelux inzake transport, opslag en verpakking. Voor dat laatste wordt samengewer­kt met een aantal sociale werkplaats­en. “Op die manier draagt TDL ook op maatschapp­elijk vlak een steentje bij”, zegt Van Lommel. “We steken al eens de grens over richting Frankrijk, maar we focussen toch op de Beneluxmar­kt”, aldus nog Van Lommel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium