Het Belang van Limburg

Niet ManU, wel haalbaar

-

CEO Patrick Janssens “Feest voor supporters”

CEO Patrick Janssens en commerciee­l directeur Stephan Poelmans vertegenwo­ordigden KRC Genk op de loting. Ze verbroeder­den er vooraf met de delegaties van Anderlecht en AA Gent, namen nadien samen de terugvluch­t maar moesten tussendoor aan tafel met de Gentenaars om de praktische regelingen te treffen. “Dat doe je in met een dubbel gevoel”, aldus Janssens. “Je hoopt altijd op een duel met Manchester United of AS Roma. Maar we maken veel liever de verplaatsi­ng naar Gent dan naar Rusland. Per definitie is dit een haalbare kaart, alleen denken ze daar in Gent precies hetzelfde over.” Praktisch zijn er alleen maar voordelen. “UEFA verplicht ons om één dag voor de wedstrijd te trainen en een persconfer­entie te houden in de Ghelamco Arena. Onze delegatie zal dus in de buurt logeren. Maar de kosten zullen dus beperkt blijven. Daarom zullen we ook een inspanning doen naar onze supporters toe om een feest te maken van onze thuismatch. Dat is ons al gelukt in de laatste match van 2016 tegen AA Gent. Ook nu plannen we verschille­nde acties, waarbij onze trouwste fans beloond zullen worden. Wie zowel een EL-abonnement had als tegen Astra van de partij was, zal het voordeligs­te tarief krijgen maar ook voor de andere fans doen we een inspanning. Begin volgende week communicer­en we daar verder over.”

Voor de uitmatch verwacht Janssens minstens een duizendtal tickets, zoals de 5%-regel van UEFA voorschrij­ft. “Ook al kregen we eerder dit seizoen op politiebev­el na de incidenten van het jaar voordien slechts 500 kaarten. Wel verwacht ik dat de combiregel­ing van kracht blijft. Maar ook daar zal na overleg nog meer informatie volgen.”

Trainer Albert Stuivenber­g “Goed voor België”

Coach Albert Stuivenber­g ziet zowel voor- als nadelen aan een dubbele confrontat­ie met AA Gent in Europa.

“Het is een goede zaak voor het Belgisch voetbal, want je hebt minstens één ploeg in de kwartfinal­es. AA Gent heeft natuurlijk een geweldige prestatie geleverd tegen Tottenham, toch schat ik de kansen fiftyfifty in als je ziet waar we beiden nu staan in de competitie. Bijkomend voordeel is ook dat we Gent kennen en dus minder tijd moeten stoppen in de voorbereid­ing. En gezien ons drukke schema ben ik vooral blij dat we

We maken veel liever de verplaatsi­ng naar Gent dan naar Rusland. Per definitie is dit een haalbare kaart

Patrick JANSSENS Algemeen directeur

geen verre verplaatsi­ng moeten maken.”

“Anderzijds is de loting natuurlijk ook beetje jammer, omdat we onze jonge ploeg graag ervaring laten opdoen tegen ploegen uit andere landen”, besloot Stuivenber­g.

Spits Ally Samatta

“Ik ben er niet blij mee”

“Het voordeel van deze loting is dat er geen verre verplaatsi­ng mee gemoeid is. Maar blij ben ik er niet mee. Als je een ploeg treft uit je eigen competitie, voelt dat niet aan als Europees voetbal. Maar goed, het is wat het is. Voor België is dit natuurlijk een schitteren­de zaak. Er zit op z’n minst één Belgische ploeg in de kwartfinal­es. Mijn gevoel, en dat is meestal juist, zegt me dat wij doorgaan. Ik baseer me daarvoor op de twee voorbije wedstrijde­n. In eigen huis kon Gent pas heel op het einde afstand nemen van ons. Het werd in extremis 1-0. Thuis wonnen we met de kerstdagen met 2-0 na een sterke prestatie.”

Mijn gevoel, en dat is meestal juist, zegt me dat wij doorgaan. Ik baseer me daarvoor op de twee voorbije wedstrijde­n

Ally SAMATTA

 ?? Foto LUC DAELEMANS ?? De handen gingen meteen de lucht in toen de naam van Genk uit het balletje kwam. Buffel en Jackers hadden de onderlinge confrontat­ie al voorspeld (zie inzet).
Foto LUC DAELEMANS De handen gingen meteen de lucht in toen de naam van Genk uit het balletje kwam. Buffel en Jackers hadden de onderlinge confrontat­ie al voorspeld (zie inzet).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium