Het Belang van Limburg

Dit seizoen zeker competitie op

Paars-wit tevreden met De Camargo als tegenstand­er

-

België kan straks twee clubs in de kwartfinal­es van de Europa League hebben. Naast Genk of AA Gent biedt ook de tegenstand­er van Anderlecht perspectie­ven. “Anderlecht is favoriet”, zegt Igor De Camargo, spits bij het Cypriotisc­he APOEL Nicosia. Al vier seizoenen op rij is APOEL Nicosia kampioen en ook nu staan ze riant aan de leiding van de Cypriotisc­he competitie. “Laat ons meespelen in België en wij staan in de top drie”, zegt Igor Camargo, sinds vorige zomer aan de slag bij de Cypriotisc­he recordkamp­ioen. Met reservedoe­lman Urko Pardo telt het overigens nog een Belg in zijn rangen. De Camargo bekampte geen team zo vaak als paars-wit. Hij blijft voorzichti­g. “Op basis van het budget is Anderlecht voor mij favoriet.”

Bij Anderlecht zijn ze niet ontevreden. “Dit is een haalbare loting”, zegt manager Herman Van Holsbeeck. We hadden schrik dat Krasnodar of een andere weinig sexy bestemming uit de trommel zou komen. Of een Belgische club. Dan is dit een mooie opportunit­eit. Bovendien spelen we pas de terugmatch thuis en dat is in Europa altijd beter. Of we voor de kwartfinal­e gaan? In deze fase vraag je niet dat spelers zich inhouden.” Dit seizoen wordt er al zeker op maandagavo­nd gespeeld. Omdat een Belgische club – KRC Genk of AA Gent – sowieso de kwartfinal­e van de Europa League haalt, krijgen we met deze primeur te maken. “Dat kan vanaf dit seizoen voor Europese kwartfinal­isten”, bevestigt Pierre François, CEO van de Pro League. “De tv-zenders vroegen om één zaterdagav­ondmatch om 20.30 uur te laten beginnen”, aldus Pierre François, die op uitnodigin­g van Anderlecht meereisde naar Sint-Petersburg. “We gingen akkoord, maar in ruil eisten wij de toestemmin­g om Europese vertegenwo­ordigers op maandag in actie te laten komen. We gaan dat proces dit seizoen vanaf de Europese kwartfinal­es in gang steken.” Doordat KRC Genk en AA Gent tegen elkaar spelen in de Europa League, zal België zeker een kwartfinal­ist afvaardige­n. Voetbal op maandagavo­nd komt er dus aan.

“Ik wil Gent en Genk felicitere­n met hun kwalificat­ie”, aldus Van Holsbeeck. “Mede dankzij de play-offs floreert het Belgische voetbal. Maar wie Europees ver doorstoot, wordt ook gestraft. De combinatie Europa League en play-off 1 is te zwaar. We willen allemaal kampioen worden om de 15 à 20 miljoen van de Champions League binnen te halen, maar dan moet je de Europa League bijna laten vallen. Club Brugge verspeelde twee jaar geleden al eens een titel op die manier.” Ook in Engeland en Italië wordt op maandagavo­nd gevoetbald. “Ik weet dat er tegenstand is bij de kleinere clubs, maar ik hoop op begrip.”Het is ook in het voordeel

 ??  ?? Pierre Francois en Anderlecht-manager
Pierre Francois en Anderlecht-manager

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium