Het Belang van Limburg

“Dezelfde spelers maken te vaak dezelfde fouten”

-

STVV pakte geen enkel punt in de laatste drie matchen. Met 4 op 39 zorgt ook de uitreputat­ie niet meteen voor nieuwe hoop. Nochtans staat zaterdag opnieuw een zware verplaatsi­ng op het menu naar Charleroi. Ivan Leko blijft positief. “Ons vertrouwen kreeg tegen Zulte een deuk, maar wij gaan opnieuw voor winst. Anders kunnen we beter thuis blijven.” Ivan Leko beseft dat het de afgelopen weken niet goed was. “Dezelfde spelers maakten te vaak dezelfde fouten. De eerste 45 minuten vorige week tegen Zulte Waregem waren nochtans onze beste van het seizoen. Maar in de tweede helft was de pressing van de eerste helft er niet meer en zakten we te snel achteruit. Daar kwam nog bij dat we door blessures heel wat andere spelers in de ploeg hadden. Jongens die niet gewoon zijn met elkaar te spelen. Ach, het was een pechweek.”

Met Charleroi volgt opnieuw een play-off 1-kandidaat. “Een ploeg met ervaring, discipline en structuur, die met tien mensen achter de bal speelt. Hun basis is het verdedigen­de aspect. Ze hebben niet voor niets één van de beste defensies van België. Ook hun thuisreput­atie is sterk. Dat wil echter niet zeggen dat we niks kunnen rapen. We willen eindelijk nog eens tonen dat STVV ook sterke punten heeft”, aldus de Kroaat.

Uitreputat­ie

De uitreputat­ie van STVV spreekt alvast niet in het voordeel. “Enerzijds klopt het dat we thuis een pak sterker spelen dan uit. Dat heeft vooral te maken met ons synthetisc­h veld. Onze ploeg is daar voor gemaakt. Op een gewoon veld is meer kracht nodig en op dat vlak schieten we misschien wat tekort. Anderzijds geven vier punten buitenshui­s een vertekend beeld. We verdienden vaak veel meer. Denk maar aan Gent, Lokeren, Oostende, Moeskroen en Anderlecht. Ik geloof niet in twee verschille­nde manieren van voetballen. Voetbal blijft voetbal, de regels blijven dezelfde. Onze speelstijl buitenshui­s aanpassen, heeft geen zin.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium