Het Belang van Limburg

“De stand toont dat ik niet boos moet zijn”

- Bob FAESEN/David VAN DEN BROECK

Standard en play-off 1, het zijn woorden die na zondag waarschijn­lijk een paar maanden niet meer in dezelfde zin zullen voorkomen. Illustrati­ef voor het falende beleid van de Rouches is het Yannick Ferrera die officieel een kruis kan maken over het laatste waterkansj­e op de top zes van Standard. Na een maandenlan­ge heksenjach­t werd de Brusselaar begin september geslachtof­ferd in Luik. Aleksandar Jankovic nam het over, maar presteert niet beter (zie onder). Enkele dagen later koos Ferrera er op zijn beurt voor om de Serviër op te volgen bij KV Mechelen.

“Het verraste me niet dat Yannick zo snel weer aan de slag ging”, zegt Will Still, een van Ferrera’s assistente­n bij Standard. “Yannick moet altijd bezig zijn. Ik begrijp dat de media en de supporters nu op hem focussen. Hij doet het goed met Mechelen, maar volgens mij zit hij niet met revanche in zijn hoofd. Yannick is zo ambitieus. Zijn focus gaat eerst en vooral uit naar het halen van play-off 1. De rest kan hem gestolen worden.”

Ziek van nederlaag

Eenzelfde mening is Jos Beckx, vorig seizoen keeperstra­iner van Standard, toegedaan. “Bij Standard begon hij vorig jaar in moeilijke omstandigh­eden en met een 1 op 15. Desondanks bleef hij kalm. Hij is te ambitieus om zich nu te laten afleiden. Uiteraard zal hij proberen de druk af te houden, maar ik weet dat als hij play-off 1 niet haalt, hij letterlijk twee dagen ziek zal zijn. Vorig jaar was er na de bekerwinst al een enorme ontlading bij Yannick. Ik vermoed dat hij dat ook zal hebben wanneer hij boven Standard eindigt. Dat zou iedereen toch hebben?”, aldus Beckx.

Handen schudden

Wanneer we Yannick Ferrera zelf vragen of de match van zondag speciale gevoelens bij hem oproepen, verschijnt een glimlach op zijn gezicht. “Het enige verschil is dat je tegen je ex-club meer mensen gaat groeten voor de match. Ik heb met veel spelers een goeie band gehad. Ook met mensen van het bestuur, de medische staf en rond de ploeg. Of ik iedereen de hand zal schudden? Ja, ik ben goed opgevoed door mijn ouders. Het is niet omdat het met een paar mensen niet klikte, dat ik met de anderen geen goeie band had. Daarbij, wat ik vanbinnen denk, is niet van belang.”

Ook het woord ‘revanche’ doet Ferrera op het eerste zicht niet veel. “Ik heb geen revanchege­voelens meer. Ik weet dat niemand het gelooft als ik dat zeg, maar het klassement toont momenteel dat ik niet boos of ontgoochel­d moet zijn.”

Nieuw recept

Voortbordu­ren op Jankovic’ recept bij Mechelen deed Ferrera niet. Hij koos voor een systeem met vier verdediger­s en verrast geregeld met tactische keuzes. Zo posteerde hij Paulussen tegen KRC Genk als mandekker op het middenveld van Pozuelo. Malinwa werd koning van de clean sheets. Zelfs de teamgeest is volgens voorzitter Timmermans verbeterd sinds de komst van de Brusselaar. Ondertusse­n is het voor Aleksandar Jankovic nog steeds zoeken bij Standard. De Serviër wordt ook niet geholpen door de vele transferbe­wegingen. Een probleem waar ook Ferrera mee kampte. Onder hem heette het aanvalsduo bij de Rouches Benjamin Tetteh en Ryan Mmaee, nu zijn dat Belfodil en Sa. “Een van de beste aanvalsduo’s van het land, zo niet het beste”, weet Ferrera, die ongetwijfe­ld ook zal zien dat voorlopig niemand de rol van Trebel heeft overgenome­n. “Ze mogen zoeken, hé. Het worden hoe dan ook negentig zware minuten.”

STANDARD - KV MECHELEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium