Het Belang van Limburg

Lierse of toch Antwerp?

-

1. WIE SPEELT DE FINALE TEGEN ROESELARE?

“Hoop op fair Roeselare”

Lierse en Antwerp delen de leiding in het tweede periodekam­pioenschap. Lierse ontvangt zondag Roeselare en Antwerp krijgt Lommel op bezoek. Bij eenzelfde resultaat is Lierse finalist, omdat het een beter doelsaldo heeft dan The Great Old (+14 tegenover +9). “Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat wij gaan winnen en hoop dat Roeselare dat ook doet tegen Lierse”, reageert Antwerp-speler Faris Haroun. “Ik hoop dat de West-Vlamingen het fair spelen en dat ze erin vliegen zoals vorige week tegen ons. Hun coach Mercier heeft alvast gezegd dat zijn ploeg uit winnaars bestaat en dat ze er vol voor zullen gaan. Het is de plicht van elke voetballer om zich in elke match 100 procent te geven. Als dat gebeurt, dan geloof ik er nog in voor Antwerp.” De ex-Genkie kwam tijdens de winterstop over van Cercle. “Antwerp is in twee maanden tijd twee keer van coach gewisseld. Maar nu is de rust teruggekee­rd. Wie had in januari gedacht dat we nu nog zouden meedoen voor promotie? Toen ging het enkel over Lierse en Roeselare. Maar onze resultaten van de voorbije weken hebben ons vertrouwen gegeven. Op papier lijkt een thuismatch tegen de hekkenslui­ter misschien makkelijk, maar Lommel hield vorige week ook Lierse op 1-1.”

2. WIE MAG NAAR PLAY-OFF 2 EN WIE SPEELT DE PLAY-DOWNS?

“Union mag naar play-off 2”

De nummers vijf tot en met acht van 1B spelen een nacompetit­ie om het behoud. Cercle, OH Leuven en Lommel United zijn zekerheden, voor het laatste ticket gaat het tussen Union (35 punten) en Tubeke (34 punten).

“Van mij mag Union naar play-off 2”, zegt United-verdediger Bart Goossens. “Niet alleen omdat ons dat momenteel veel beter uitkomt, want de kloof met OHL wordt dan zeker niet groter. Maar ik vind ook dat die club iets beter voetbal brengt en dat ze het daarom verdienen. Dat betekent dan wel dat wij in de play-downs tegen Tubeke moeten spelen. Dat zijn al jaren geladen en fysieke duels, met een grote kaartenlas­t. Maar op wat eerder dit seizoen gebeurd is (rood voor Bertjens na theater van Tubeke-verdediger Camargo, nvdr.), gaan we niet te veel focussen. Daar is al genoeg over gezegd en geschreven.”

3. MET HOEVEEL PUNTEN ACHTERSTAN­D BEGINT LOMMEL AAN DE PLAY-DOWNS?

“Kloof nog overbrugba­ar”

Momenteel bedraagt de kloof tussen Lommel en OHL, de voorlaatst­e in de stand, negen punten. “Het enige wat nu al vaststaat, is dat de kloof niet meer groter kan worden dan zes punten, vermits de punten straks gehalveerd worden”, aldus Goossens. “Dat is nog altijd overbrugba­ar. Winnen we in de play-downs onze eerste match, dan worden de anderen zenuwachti­g. Maar we gaan er alles aan doen om de achterstan­d nog te verkleinen. De vorige drie seizoenen wonnen we bij Antwerp. Nu zijn de perspectie­ven misschien anders, maar we zullen onze huid weer duur verkopen. De bomvolle Bosuil hoopt op een groot volksfeest, maar dat zijn ook de omstandigh­eden en het decor waar je als voetballer van de tegenparti­j wil stunten. Vrijwel iedereen schrijft ons nu al af en beschouwt ons als het kneusje van de reeks. Dat motiveert me dubbel. Wat gebeurd is, ligt achter ons. We zijn zeker niet de mindere van een aantal concurrent­en en kijken met vertrouwen vooruit.”

 ?? Foto BELGA ?? Bart Goossens in actie tegen Antwerp: “Dat iedereen ons als het kneusje beschouwt, motiveert me extra.”
Foto BELGA Bart Goossens in actie tegen Antwerp: “Dat iedereen ons als het kneusje beschouwt, motiveert me extra.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium