Het Belang van Limburg

“Nooit weg uit Achel-dorp”

Etienne Willekens is voorzichti­g over de stap naar Liga A

- Leo PEETERS

Avoc Achel staat al wekenlang overtuigen­d aan de leiding in de Liga B. Net als vorig seizoen. “Het resultaat van ons magnifieke spel”, geniet manager Etienne Willekens. “Maar de titel hebben we nog niet op zak. Na vanavond W. Genk A wachten Puurs, Booischot en onze naaste achtervolg­er Lendelede, dat twee puntjes wil overbrugge­n. Pas na die toppers beslissen we of Avoc de stap naar de Liga A wil zetten.” Vorig seizoen koos Avoc als kampioen voor een verlengd verblijf in de Liga B. “De licentievo­orwaarden zijn niet mals. We moeten eerst nadenken met welke ploeg we volgend seizoen kunnen uitpakken”, zegt Willekens terecht.

Mathieu Thijs

Toch zijn er al zekerheden. De Nederlands­e coach Jan Meertens verlengt voor een vierde seizoen. Verschuere­n, De Greef, libero Brouns, Van de Loo, Schouren, Verhees en Ilsbroux hebben ook toegezegd. “Maar dat is niet genoeg”, aldus Willekens. “Kellens, Samardzic en de Surinamer Sharif Gabriel zijn onzeker. We bewandelen nu allerlei pistes. Eén ervan is Mathieu Thijs. Maar iedereen weet dat Mathieu (VTI Hasselt, nvdr.) gegeerd wild is op de transferma­rkt. Ook Genk en Puurs openden de jacht op hem. Hij zal zelf moeten kiezen.” Bij Achel is alles tot in de puntjes verzorgd. Willekens: “We hebben zo terecht de status van tweede Limburgse ploeg na Maaseik. Van bij de oprichting van de Liga B hebben we er onze stek. Het wordt wikken en wegen hoe we de toekomst uittekenen.” De voorwaarde­n van de Liga A zijn niet mals. “Ons terrein is één ster waard. In orde voor Liga B en de Beker van België. Met twee sterren mag je Liga A spelen. Maar als je de play-offs haalt, moet je terrein 3 sterren waard zijn. Dan moeten we 10 km uitwijken naar Dommelhof in Neerpelt. Het komt bij het bestuur echt niet op om ooit Achel-dorp te verlaten. We geven Achel nooit op. Ook niet nu in sommige gemeenten fusiegespr­ekken plaatsvind­en We zullen onze verloochen­en.”

Geen full-profs

herkomst

nooit De huidige hal Koekoek is een mooie accommodat­ie. “We hebben onlangs een schitteren­de vloer gekregen. En het stadsbestu­ur van Hamont-Achel wil nog uitbreiden. Met twee terreinen extra en moderne kleedkamer­s midden 2018. De extra terreinen komen in de lengte. Jammer, want de Liga eist ruimere breedte.”

Willekens wil liefst de interclub afwachten om zich uit te spreken over stijgen of niet. “Sommigen willen de sprong wagen, anderen willen liever oppassen. Je kan de stap van Liga B naar Liga A onmogelijk vergelijke­n met de promotie van eerste provincial­e naar eerste divisie. Liga A stelt organisato­risch, structuree­l en financieel zéér hoge eisen. In ieder geval: wij

afmetingen

in

de kunnen nooit een dozijn full-profs in stelling brengen zoals Maaseik. Profession­aliseren lijkt me onmogelijk. Dat beseft onze voorzitter Peter Hendriks ook. Laat ons de afloop van de interclub afwachten. Genk wordt een zware dobber. Tegen ons kunnen ze altijd een beetje meer. ”

 ??  ??
 ?? FOTOTO DICK DEMEY ?? Etienne Willekens: “Wij kunnen nooit twaalf profs opstellene­nstellen zozoals Maaseik.” k.”
FOTOTO DICK DEMEY Etienne Willekens: “Wij kunnen nooit twaalf profs opstellene­nstellen zozoals Maaseik.” k.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium