Het Belang van Limburg

“Nog op het goede pad”

WEN MUKUBU tegen ex-ploeg voor achtste zege op rij

- Johnny PEETERS

Bijna één week na de verloren bekerfinal­e legt Hubo Limburg United de focus opnieuw op de competitie. Toch heeft Wen Mukubu de ontgoochel­ing niet helemaal weggespoel­d. Maar de 33-jarige look-alike van Lebron James heeft genoeg ervaring om de knop om te draaien en hoopt op de achtste overwinnin­g op rij in de competitie. “De manier waarop we tegen Oostende verloren, doet het meeste pijn”, blikt Mukubu nog even terug. “We kunnen veel beter spelen dan we hebben laten zien. En dat in een bekerfinal­e. We zijn nog steeds op het goede pad ondanks die ene misstap. Dat zullen we tegen Charleroi moeten laten zien. We hebben ze al één keer geklopt in eigen huis in de beker. Dat was toen de eerste van drie onderlinge wedstrijde­n in één week. Iets wat helemaal niet gemakkelij­k is. Je kent elkaar dan door en door. Daardoor leden we in de laatste confrontat­ie een zware nederlaag (86-68, nvdr.). Ondertusse­n is Charleroi beter gaan spelen. De nieuwkomer­s waren niet allemaal betere spelers, maar brachten de ploeg in balans. Bovendien kregen ze door Europees te spelen een boost. Een effect dat wij ook ondervonde­n toen we onze laatste Europese wedstrijd wonnen.” Na een aarzelende start bij aankomst in oktober werkte Mukubu zich op tot één van de sterkhoude­rs van Brian Lynch.

“Ik had het graag eerder zien gebeuren, maar ik moest toch 1,5 maand zoeken naar mijn rol in de ploeg. Vanaf dan ging het vlot en daarvoor moet ik mijn ploeggenot­en en de coachingst­af bedanken. Ik ga geen 25-30 punten per wedstrijd maken, maar ik geloof dat ik de ploeg mentaal kan helpen. Frisheid en agressie aanwakkere­n. We stonden enkele weken geleden laatste en dit weekend spelen we voor de derde plaats. Voordien speelde ik al bij ploegen die onderaan stonden, maar dergelijke vooruitgan­g heb ik nog nooit meegemaakt. Het resultaat van de persoonlij­ke toewijding van elke speler.”

High five

De trouwste supporter van Wen Mubuku is zijn tweejarig zoontje Wenzel. Na elke wedstrijd komt hij elke speler persoonlij­k felicitere­n. “Geweldig om te zien hoe hij van basketbal houdt. Zelfs als hij ’s nachts wakker wordt, gaat hij zijn bal zoeken. Ook al verliezen we, hij gaat altijd iedereen een high five geven. Ik bedank iedereen binnen en rond de club dat ze hem zo omarmen. Hij brengt je aan het lachen en dat verandert je zicht op het leven.”

 ?? FOTO MIST ?? Wen Mubuku (midden) heeft de verloren bekerfinal­e nog niet verteerd, maar is klaar om te spelen voor de derde plaats.
FOTO MIST Wen Mubuku (midden) heeft de verloren bekerfinal­e nog niet verteerd, maar is klaar om te spelen voor de derde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium