Het Belang van Limburg

“Hoop op hetzelfde

Thibaut Schoonbroo­dt vindt topper winnen vooral mentaal belangrijk

- Jos CASTERMANS

Gaat Bilzen-Waltwilder over de leider? Blijft het bij een status-quo en sluipt Heur-Tongeren dichterbij? Of bouwt Termien zijn voorsprong uit tot vijf punten? De clash tussen de eerste twee gaat hoe dan ook nog niet beslissend zijn, want het resterend programma van beide tenoren zit nog vol stekels en adders. “Is ook zo”, beaamt Thibaut Schoonbroo­dt. “Maar mentaal is winnen wel heel belangrijk.” De rijzige spits van Termien heeft net op tijd de goede vorm weer te pakken. Schoonbroo­dt (27) hoopt dat het scenario van de tweede speeldag zich herhaalt. Toen zette hij na twee minuten al Termien op weg naar een 1-3 overwinnin­g.

“Ik verwacht dat ik ook nu weer scoor. Al maakt het weinig uit, want voor mij mag Yildiz er zoals vorig weekend opnieuw twee binnentrap­pen. We hebben immers maar één doel en dat is de titel. Ikzelf ben het beu altijd maar tweede te eindigen. Vier keer al: met Termien achter Helson en Hades, met Peer achter Koersel en met Nrt. Maaseik achter Termien toen zij kampioen werden in tweede (2011).”

De reeks die Bilzen-Waltwilder neerzet (46 op 57) is nochtans indrukwekk­end?

Schoonbroo­dt: “Ja, maar wij staan toch nog altijd op kop en dat moet zondagavon­d nog zo zijn. Als we winnen, wordt de kloof vijf punten en dan kunnen we ons nog een misstap veroorlove­n. Al hebben we dat al vaak genoeg gedaan. Nul op zes tegen Landen, één op zes tegen Peer, verloren in Hoeperting­en…”

De prestaties van Termien zijn vaak niet echt overtuigen­d?

“We vatten de competitie sterk aan, maar daarna kwam er wisselvall­igheid. Dikwijls was het verschil groot tussen de eerste helft en de tweede. De tegenstand­ers kregen vaak het gevoel dat er voor hen wat in zat. Maar de laatste weken zie ik beterschap. We houden de nul weer en we creëren kansen. De jongere spelers konden soms niet om met de druk, maar nu pikken ze het weer op van de oudere.”

De trainer schuift ook veel. Zo onder meer: Jeunen, op zijn sterkst centraal op het middenveld, soms naar de flank. Cammalleri op de tien, dan weer op de flank, dan weer op de bank. De coach blijft blijkbaar zoeken?

”Veel heeft met blessures en schorsinge­n te maken. Achteraan zijn Philipsen en Haesevoets out geweest en nu is Pellegriti out, waardoor Voorn een rij naar achter is getrokken. Jeunen is inderdaad de beste box-to-box-speler van eerste, maar hij heeft het nadeel dat hij overal inzetbaar is. Cammalleri heeft problemen gehad met de knie. Vorig weekend is hij toch sterk ingevallen. Als iedereen fit is, trainen wij met negentien man. Dat geeft spelers die niet tevreden zijn als ze ernaast vallen, maar anderzijds houden we mekaar wel scherp."”

In totaal ben je nu vier jaar bij Termien (één plus drie). Je trekt volgend seizoen naar Elen?

“Nochtans hadden ze hier heel graag dat ik bleef. Maar promoveren betekent drie tot vier keer trainen en dat zou ik nationaal ook nodig hebben om mee aan te kunnen, maar in combinatie met mijn

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium