Het Belang van Limburg

Scenario” “Eindronde was eigenlijk minimum”

Glenn Godin (19) bleef met Sch.-Beverst onder verwachtin­gen

- Gert SILLEN

werk - accountman­ager bij Noliko - lijkt me dat teveel."

Het ettertje uithangen Zondag ga je Termien nog eens op sleeptouw nemen?

“Ja,

met

mijn

werkkracht. En soms eens het ettertje uithangen, waar de tegenstand­er zich aan ergert. Het schijnt dat onze trainer bij Patro veel van Eric Eurlings heeft geleerd. Het gaat hem een aardige cent kosten als hij zijn leermeeste­r met nul op zes kan wegsturen.” Wil de witte ster van White Star Schoonbeek-Beverst (2B) aan het einde van het seizoen nog schitteren, dan zal de Bilzerse fusieclub zaterdag (19.30u) zeker voorbij rechtstree­kse eindrondet­egenstande­r Zutendaal VV moeten. “Eindronde zou eigenlijk het minimum moeten geweest zijn”, beseft Glenn Godin (op zijn Frans uitgesprok­en) na een toch wel tegenvalle­nde campagne, want van de torenhoge titelfavor­iet werd meer verwacht. “Het positieve aan dit seizoen is dat ik vrij snel een basisplaat­s heb kunnen afdwingen”, opent de centrale verdediger, die vorig seizoen bij eersteprov­incialer HeurTonger­en aan de slag was. “Maar negatief is uiteraard dat de resultaten niet zijn zoals ze verhoopt waren. We startten goed en we pakten punten, misschien soms te veel voor hetgeen we op de mat brachten. En dan is er een knak gekomen, waarin we helemaal het zelfvertro­uwen zijn kwijtgespe­eld, wat geleid heeft tot het opstappen van de coach. Met de nieuwe trainer heeft het na Nieuwjaar tot nu toe redelijk goed uitgepakt. Of de stress van de grootste titelkandi­daat ons genekt heeft? Het zou eigenlijk niet mogen, want een speler moet hiermee kunnen omgaan. Wat zeker niet ons voordeel heeft gespeeld, is dat de ploegen hierdoor, en dat is hun volste recht, zich ook zo opstelden. Met tien spelers achter de bal en dan loeren op de counter. Telkens op achterstan­d komen deed ons vertrouwen geen deugd.”

Met dertien op achttien klaarde ondertusse­n de hemel op en dingt Sch.-Beverst volop mee voor één van de eindrondet­ickets. “Willen we helemaal meedoen voor die prijs, dan moet er dit weekend zeker gewonnen worden. Of dit een troostprij­s is? Tja, laten we zeggen dat vóór het seizoen de eindronde behalen het minimum was en alles wat er bijkwam mooi meegenomen was, zeker met de kwaliteite­n waarover deze groep beschikt.” Nog dit: Glenn Godin (19) woont in Moelingen - “ja, het zijn ritjes van bijna drie kwartier” en studeert aan de Universite­it Hasselt mobiliteit­swetenscha­ppen.

 ?? SERGE MINTEN
Foto ?? Thibaut Schoonbroo­dt: “Ik ben het beu altijd maar tweede te eindigen. Vier keer al: met Termien, Peer en Nrt. Maaseik.”
SERGE MINTEN Foto Thibaut Schoonbroo­dt: “Ik ben het beu altijd maar tweede te eindigen. Vier keer al: met Termien, Peer en Nrt. Maaseik.”
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Glenn Godin.
FOTO DICK DEMEY Glenn Godin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium