Het Belang van Limburg

“Deze zomer draaien we de vierde reeks”

Nieuw seizoen ‘De Zonen Van Van As’ start met een knal

- Tom VETS

VTM gaat eindelijk door met ‘De Zonen Van Van As’. Op zondag 26 februari start het derde seizoen. “Deze zomer gaan de opnames voor de volgende reeks al van start”, zegt Jaak Van Assche.

HASSELT -

Het heeft wat voeten in de aarde gehad. De laatste nieuwe aflevering van ‘De Zonen Van Van As’, de serie rond het grondwerke­nbedrijf Van As, werd al in 2014 uitgezonde­n. Wat u deze lente ziet werd anderhalf jaar geleden gefilmd. Jonas Van Geel heeft de reeks verlaten, al de rest is weer op post. Nieuwe nevenperso­nages worden gespeeld door Vic De Wachter, Ludo Hoogmarten­s en Maaike Cafmeyer.

“Ik ben heel blij met de reeks, omdat de makers niet de grote middelen schuwen”, zegt Jaak Van Assche die wederom gestalte geeft aan sympathiek­e sjoemelaar Frans Van As. “Zo zit er al in de eerste aflevering een verhaallij­n waarin Frakke (Carry Goossens, nvdr.) een muur met dynamiet wil opblazen. Dat is knap in beeld gebracht. Als ik de aflevering­en bekijk, zit ik haast aan één stuk door te lachen.”

Onorthodox

VTM was erg in z’n nopjes met de vorige reeks, die ook opvallend veel jonge kijkers had. “De onorthodox­e manier van handelen, het amateurism­e van het bedrijf ten aanzien van profession­als, en gewoon

Jaak VAN ASSCHE de hele manier waarop dat bedrijf werkt, is zo herkenbaar”, zegt Van Assche. “De arena is ook zeer bruikbaar. Bij zulke bedrijven vallen er al eens dingen van de vrachtwage­n, of gebeuren er allerlei ongelukjes. Voor dit genre is dat gegeven erg dankbaar.” De rode draad doorheen het derde seizoen is dat de zonen van Van As, gespeeld door Jan Van Looveren en Peter Thyssen, de zaak hebben overgenome­n van hun vader. “Of dat lijkt toch zo. Maar iedereen die Frans kent, weet dat hij het niet kan laten om zich weer overal mee te moeien,

met alle gevolgen vandien.”

Ik ben heel blij met de reeks omdat de makers de grote middelen niet schuwen

Kampioenen­film

Van Assche, bijna 77 jaar, neemt deze zomer een vierde jaargang op van ‘De Zonen Van Van As’. “En elke week acteer ik ook een dagje bij ‘Familie’. Heel makkelijk, omdat de studio op exact 4,4 kilometer van mijn huis gelegen is.” Later in de lente mag Van Assche naar Afrika voor de opnames van de derde Kampioenen­film. Van Assche zal er opnieuw in de huid kruipen van antiekhand­elaar Fernand Costermans. “Een week hebben ze me daar nodig. Ik kijk daar eerlijk gezegd met een bang hartje naar uit. Voor de eerste film filmden we destijds in ZuidFrankr­ijk, en daar heb ik geen goede herinnerin­gen aan. Dat was keihard werken, en niet alles verliep volgens plan. Hopelijk gaat het nu wat beter.” De Zonen Van Van As’, VTM, zondag, 19.55 uur

 ?? FOTO VTM ?? Jaak Van Assche als Frans Van As: “Wie Frans kent, weet dat hij het niet kan laten om zich weer overal mee te moeien.”
FOTO VTM Jaak Van Assche als Frans Van As: “Wie Frans kent, weet dat hij het niet kan laten om zich weer overal mee te moeien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium