Het Belang van Limburg

‘Beau Séjour’ verkocht aan Netflix

-

‘Beau Séjour’ zet zijn internatio­nale verovering­stocht verder. Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat ARTE de Eén-serie over het vermoorde tienermeis­je zal uitzenden, heeft Netflix nu de internatio­nale rechten gekocht. Op 16 maart wordt de reeks wereldwijd gelanceerd op het streamingp­latform.

BRUSSEL/AMSTERDAM -

De reeks is dus niet exclusief aan Netflix verkocht. “Bij de verkoop van rechten wordt gewerkt met ‘windows’, waarbij bijvoorbee­ld een nationale zender als eerste het recht heeft een serie uit te zenden en de streamingd­ienst pas later aan de beurt is”, zegt Jan Theys, verantwoor­delijke voor de verkoop bij productieh­uis De Mensen. Hij noemt de deal met Netflix “erg interessan­t omdat Netflix voor niet-Engelstali­ge producties de toegang opent tot territoria die anders voor een Vlaamse - of een Deense of Zweedse - serie gesloten zouden blijven.”

In West-Europa zal Netflix de serie nog niet vanaf 16 maart aanbieden want in Frankrijk en Duitsland zal ‘Beau Séjour’ vanaf donderdag eerst op televisie via ARTE te zien zijn. “We zijn nog in onderhande­ling met Nederland en Engeland, waar ook eerst een nationale zender ‘Beau Séjour’ zal uitzenden voordat Netflix aan de beurt is.”

Dat ‘Beau Séjour’ vanaf volgende week op ARTE te zien is, is een Vlaamse primeur. Voorheen waren er enkel Vlaamse films te zien op de cultuurzen­der.

Wie in Vlaanderen aflevering­en van ‘Beau Séjour’ gemist heeft, kan die gratis online bekijken via de recent gelanceerd­e streamingd­ienst vrt.nu.

Beau Séjour’, één, zondag, 21.15 uur

 ?? FOTO HBVL ?? In de reeks gaat Kato (Lynn Van Royen) op zoek naar haar moordenaar.
FOTO HBVL In de reeks gaat Kato (Lynn Van Royen) op zoek naar haar moordenaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium