Het Belang van Limburg

“Het behoud verzekeren”

Benneth Vaelen en Samet Alkis strijden tot de laatste seconde

- Gert Sillen

Met een 3-1-zege tegen Calcio heeft Grimbie 69 zichzelf wat extra ademruimte geschonken in een naar alle waarschijn­lijkheid voor de boeg staande verstikken­de behoudsstr­ijd. Na het ‘Sturm-undDrang’-openingskw­artier van de thuisploeg waren de Genkenaars nooit meer bij machte om een vuist te maken. “Grinta! Dat ontbrak bij ons”, stelde coach Marco Bonacci onomwonden vast bij wat er schortte bij zijn spelers. “Geen mentalitei­t. Geen beweging. En als je na een kwartier met 2-0 achter staat, loop je achter de feiten aan.” Ook Fabrizio Pinna kon ook geen adequate uitleg verschaffe­n voor de Genkse wanprestat­ie. “We hadden een uitstekend­e zaak kunnen doen om het behoud, waarin ik nog steeds geloof, te verzekeren. Maar dan moeten we veel

KWS ALKEN KVV HOESELT A 1 0

In een draak van een wedstrijd was de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Brebels (KWS) had nog de beste poging, maar faalde. In de slotfase bezorgde Punie de thuisploeg alsnog drie gouden punten in de strijd om het behoud. constanter zijn. We missen blijkbaar de mentalitei­t om een achterstan­d op te halen. Ook lieten we ons vangen aan hun discussies, strubbelin­gen en relletjes.” Calcio verdiende ook niet te winnen. Om hun schaarse kansen te tellen, volstonden slechts drie vingers: een omhaaltje van Pinna, een schot van Aksoy tegen de paal en Kaddouri die besloot op Noukens. Het tegendoelp­unt was trouwens een cadeautje van de jonge en onervaren doelman Kjen

DIEPENBEEK VVDZ 1 E. MECH. A/D MAAS 4

Na de vroege 0-1 van De Luca hield DVDZ dankzij Ceyssens een dik kwartier gelijke tred. Eendracht liet zich echter niet verontrust­en en zette net voor rust en tijdens het vierde kwartier orde op zaken via opnieuw De Luca en Erkens (2x).

EMBO

PARK HOUTHALEN 0 4

Een mooi afstandssc­hot van Labate en een bal in de kluts van Grossi leidden al vroeg de zwanenzang in van EMBO. Nadat Bartoli en D’Arnese er nog ééntje bij deden, was het na een half uur echt over en out. Noukens, die voorts een foutloze wedstrijd keepte. Het kwaad was toen toch al geschied want Grimbie had het heft stevig in handen na de vroege 2-0-voorsprong. “De trainer had ons de opdracht gegeven om hen dadelijk bij de keel te grijpen”, analyseerd­en Samet Alkis en Benneth Vaelen de wedstrijd. “Ik denk dat we hierin redelijk geslaagd zijn.”

Met de rode kaart van Antonio Valente leek het alsof Grimbie zichzelf in de voet zou schieten.

MUNSTERBIL­ZEN NIEUWERKER­KEN 8 1

Een zwak Nieuwerker­ken zag alle kleuren van de regenboog. Na een korte opflakkeri­ng ging de opendeurda­g na de pauze aan bezoekende kant gewoon door.

E. HENIS TORPEDO

“We hadden het eventjes moeilijk, maar toen ik de 3-0 binnenkopt­e wist ik dat de zege binnen was”, stelde Vaelen die net als Alkis naar een Hasseltste club trekt. “Ik verhuis naar Torpedo en Samet gaat naar Thor. Waarom? We denken dat onze technische kwaliteite­n beter tot uiting zullen komen in een meer voetballen­de ploeg. Maar we hebben wel aan onze ploegmaats beloofd dat we met Grimbie in ons hoofd zitten tot de allerlaats­te seconde om ze in tweede te houden.”

1 0

Goffart knikte reeds vroeg in de partij een voorzet van Paulussen tegen de touwen. De leiders konden hun veelvuldig balbezit moeilijk omzetten in kansen. Henis prikte enkele keren gevaarlijk tegen maar het vizier van Meers stond niet goed afgesteld.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? “We hebben ons laten vangen aan enkele relletjes”, aldus Pinna.
Foto KAREL HEMERIJCKX “We hebben ons laten vangen aan enkele relletjes”, aldus Pinna.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium