Het Belang van Limburg

Waarom mannen weer lang haar mogen hebben

Sagan en co maken statement met lang nonchalant kapsel

- Hanne DE BELIE

Wielrenner Peter Sagan, die afgelopen weekend op het podium stapte met een Jezuskapse­l. Ken van Temptation Island, die een kopie lijkt van Tarzan. En ook muzikanten Van Echelpoel van ‘Ziet em duun’ en Donnie van ‘De tuinslang’ hebben lange manen. Niet enkel oude rockers, ook jonge hipsters dragen vandaag de lange haren los.

De man bun (waarbij het haar achter op het hoofd in een dot samengebon­den wordt, nvdr.) is al een tijdje hip. Mannen met lange haren zijn dus niet nieuw. Wel nieuw, is dat ze die lange haren nu ook los dragen. Wild, nonchalant, liefst met een lichte krul erin. Temptation Island-verleider Ken heeft met zijn lange krulhaar een extra troef in huis om Lize voor zich te winnen. En ook de charismati­sche wielrenner Peter Sagan laat zijn kapsel steeds langer worden.

Durvers

“In Ibiza zag je in de zomer overal al mannen met lange haren: met een man bun, los of los in combinatie met een hoed”, zegt de Hasseltse styliste Palmira Proietti. “Jammer dat hier alleen de durvers het doen. Het straalt sexappeal uit. Het is wel niet voor iedereen weggelegd. Het moet verzorgd zijn en je moet voldoende dik haar hebben. Maar als bekende mensen zoals Sagan of Ken van Temptation Island het hebben, verspreidt zo’n trend snel. Je ziet het al in grote steden, Antwerpen is bijvoorbee­ld meer voorop. In Limburg gaat het altijd wat trager. Al zie je het hier wel al eens bij mannen die in de fashion wereld zitten. Feit is wel dat met de barbershop­s, mannen meer met hun baarden en kapsel bezig zijn.”

Ertussenui­t

Volgens topkapper Ludovic Beckers van House of Artistry in Maaseik zal het geen trend van alleman worden. “Deze look is niet voor iedereen”, zegt ook Beckers. “Het is eerder het individual­isme van bepaalde mensen, om ertussenui­t te springen:

‘ look at me’. Het zijn vooral mannen die met hun look bezig zijn, die met hun look een statement willen maken. Het is mode dat mannen hun haar een stuk langer drager: opzij, de nonchalant­e look. Ook de krul bij de man komt terug. Zelfs de balayage. Maar zo lang haar als Sagan, dat los gedragen wordt, is zeker niet de nieuwe trend die we binnenkort bij iedereen zullen zien. Toch kan iemand als hem er wel voor zorgen dat meer mannen gaan zeggen: ‘ik laat mijn haar groeien’. Ik vind het wel leuk. Het is zeker welkom.”

 ??  ??
 ?? FOTO PHN ?? Ken van Temptation Island. Wielrenner Peter Sagan.
FOTO PHN Ken van Temptation Island. Wielrenner Peter Sagan.
 ??  ?? Rapper Donnie van
‘De Tuinslang’.
Rapper Donnie van ‘De Tuinslang’.
 ??  ?? Jef Van Echelpoel.
Jef Van Echelpoel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium