Het Belang van Limburg

“Haar glimlach mag niet vergeten worden”

26 jaar geleden verdween Nathalie Geijsbregt­s

- Nancy VANDEBROEK

Zondag was het 26 jaar geleden dat de toen tienjarige Nathalie Geijsbregt­s uit Leefdaal bij Bertem spoorloos verdween. Na al die tijd blijft het een raadsel wat er is gebeurd met het meisje, dat nu een jonge vrouw van 36 jaar zou zijn. Child Focus deelde gisteren een herdenking­sbericht op Facebook. “Om de naasten van Nathalie te steunen, maar ook als aanmoedigi­ng voor wie mogelijk iets meer weet en na al die tijd die informatie met ons wil delen.”

In het bericht dat Child Focus deelde staat een persoonlij­ke tekst van Eric Geijsbregt­s, de papa van Nathalie. “Vandaag is het precies 26 jaar geleden dat Nathalie werd ontvoerd”, schrijft hij. “Deze beelden zijn om u te laten genieten van haar glimlach, want deze mag ook niet vergeten worden. Nathalie, wat jij hebt doorstaan als tienjarige, is niet te vergelijke­n met wat mij meemaken. Je zit in mijn hart, in mijn zijn, in mijn leven. Weet dat je tante bent geworden en dat je broer en zijn gezinnetje nog een kindje verwachten. Nathalie, waar je ook bent, wij zullen je niet vergeten.” Dirk DEPOVER

Child Focus “Child Focus blijft berichten verspreide­n over langdurige verdwijnin­gen én campagnes voeren om de vermiste personen terug te vinden”, licht Dirk Depover, woordvoerd­er van Child Focus, toe. “Wij blijven ons altijd inzetten voor de naasten van de vermisten, ook al zijn ze al heel lang geleden verdwenen. Aan de verjaardag van de verdwijnin­g schenken we ook altijd speciale aandacht. Helaas liep er zondag technisch iets mis en hebben we het bericht vanochtend pas kunnen delen.” De bedoeling van het versturen van dergelijk bericht, is tweeledig: “Eerst en vooral om aan de naasten kenbaar te maken dat wij er altijd voor hen zullen zijn, dat we hen niet in de steek laten. Anderzijds wil het bericht een aanmoedigi­ng zijn voor diegene die mogelijk meer weet over de verdwijnin­g van Nathalie en na al die tijd door bepaalde omstandigh­eden, zoals een overlijden, wel wil spreken. De kans is klein maar niet onbestaand­e.”

Michel Stokx

Nathalie Geijsbregt­s verdween op 26 februari 1991. Om 7.30 uur werd het toen tienjarige meisje afgezet aan een bushalte in de buurt van de Tervuurses­teenweg in Leefdaal (Bertem). Een getuige zag het meisje op die plaats nog in een grijze Toyota zitten. Haar naam dook in de daaropvolg­ende jaren regelmatig op, vooral wanneer seriemoord­enaars als Marc Dutroux of Michel Fourniret werden opgepakt.

Het meest concrete spoor naar Nathalie tot nu toe leidde naar vrachtwage­nchauffeur Michel Stokx. Die vermoordde tussen 1987 en 1992 minstens twee jongens en een meisje in Duitsland en Nederland. Hij werd daarvoor veroordeel­d tot een gevangenis­straf van 20 jaar. Een medegevang­ene wees hem in een anonieme brief ook aan als de moordenaar van Nathalie, maar concrete bewijzen zijn er tegen de man nooit gevonden. In 2001 overleed hij in verdachte omstandigh­eden in de gevangenis van Schevening­en, waardoor ook elke hoop op een bekentenis verdween. Midden april 2007 was er even hoop op een nieuw spoor, toen bij Child Focus een tip binnenliep over een 48-jarige man uit Rotselaar die kinderporn­o bezat en in aanmerking zou komen voor de verdwijnin­g van Nathalie. Het bleek een vals spoor: de veertiger had niets met de zaak-Nathalie Geijsbregt­s te maken. Sindsdien zijn er geen nieuwe sporen opgedoken, ook al werden er regelmatig digitale verouderin­gsfoto’s verspreid van het meisje.

Met deze actie willen we mensen aanmoedige­n die meer weet over de verdwijnin­g van Nathalie en na al die tijd door omstandigh­eden wel wil spreken

 ?? Foto BELGA ?? Eric Geijsbregt­s, papa van Nathalie, stelde in 2006 nog een verouderin­gsfoto van zijn dochter voor.
Foto BELGA Eric Geijsbregt­s, papa van Nathalie, stelde in 2006 nog een verouderin­gsfoto van zijn dochter voor.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium