Het Belang van Limburg

“Bepaalde jongens rendeerden niet”

CEO Philippe Bormans zet spelers op scherp voor play-off 2

- Pieterter VANLOMMEL VANLOMMEL

Moeskroen verloor zondagavon­d op het veld van AA Gent, waardoor STVV op twee twee speeldagen van het einde zekerheid heeft over het behoud in eerste klasse. Het Het sein sein om om met Philippe Bormans vooruit te blikken naar Play-off 2, waarin de Kanaries volgens volgens de de CEO vooral op zoek moeten naar eerherstel. “De ploeg heeft het niet beter gedaan daan dan dan vorig seizoen, dus hebben we nog iets goed te maken.” Vorig seizoen moest STVV zes wedstrijde­n afwerken in play-off 2. Nu bestaan de poules uit zes ploegen en bijgevolg tien speeldagen. “Dat betekent dat het een heel leuke competitie kan worden, maar ook een hele lange én saaie als je de start mist”, waarschuwt Philippe Bormans. “We zien dit niet als een verplicht nummer. Integendee­l. In play-off 2 kunnen we een stuk van ons seizoen goedmaken. En we denken daarbij ook al aan onze ploeg voor volgend seizoen.”

Bormans wijst in eerste instantie op de lamentabel­e uitreputat­ie van de Kanaries, die op twee

Philippe BORMANS speeldagen van het einde welgeteld één uitwedstri­jd wisten te winnen. Ook het gebrek aan regelmaat is een werkpunt voor STVV in de nacompetit­ie. “Het kan toch niet dat je met overschot wint tegen Gent en Oostende, maar tegen alle rechtstree­kse concurrent­en de boot in gaat?”

Droomgroep?

Die ups en downs zullen ook gevolgen hebben voor de spelersker­n. “We zijn er in grote lijnen uit wat we willen voor volgend seizoen”, aldus Bormans. “Dat wisten we na vorig seizoen ook, maar toen kregen sommige spelers nog het voordeel van de twijfel. Voor bepaalde jongens hebben we toen ook een inspanning geleverd. De ontnuchter­ende conclusie is dat die niet hebben gerendeerd.” Met KRC Genk zo goed als uitgeschak­eld voor play-off 1 en Standard dat al veroordeel­d is tot playoff 2 kan die laatste competitie wel eens de interessan­tste samenstell­ing in jaren krijgen. Op dinsdag 14 maart maakt de Pro League de kalender voor de play-offs bekend. “Uiteraard hopen we op Genk en Standard in onze poule. Ook voor onze supporters betekenen die matchen iets meer”, aldus Bormans. “Maar uit tweede klasse zijn Union en Lierse eveneens leuke ploegen. Hoe dan ook zijn de spelers nog iets verschuldi­gd aan de fans. Zij zijn te veel op hun honger blijven zitten.”

STANDARDST­A

Verzorging­Ver voor Sa - Orlando Sa we werd zondag tegen KV Mechelen vro vroegtijdi­g naar de kant gehaald me met last aan de voet. Gisteren kre kreeg de Portugese spits ver verzorging. Junior Edmilson en Ben Benito Raman zijn ziek. Ndongala is is o out. Mladenovic, Luchkevych, Bah Bah, Lavalée, Bodart en Deom spe speelden gisteren met de beloften teg tegen Lokeren.

AllichtAll­i geen burgerrech­ter - OmdatOm Standard zondag niet wist te te winnenw tegen KV Mechelen en definitief­def is uitgeschak­eld voor PO1,P ziet de Luikse club zo goed als zeker af van een procedure bij de burgerrech­ter.

ANDERLECHT

Club rouwt om oud-speler Marcel De Corte - Oudspeler Marcel De Corte, die in de jaren vijftig een berucht aanvalstri­o vormde met Jef JurionJuJ en Hypoliet van den Bosch, is op 87-jarige leeftijd overleden. De Truienaar won er in acht seizoenen vijf landstitel­s.

Het kan toch niet dat je met overschot wint tegen Gent en Oostende, maar tegen alle rechtstree­kse concurrent­en de boot in gaat?

ZULTE WAREGEM

Lepoint twijfelach­tig - Christophe Lepoint traint nog altijd individuee­l. Het is afwachten of de polyvalent­e middenveld­er fit raakt voor de thuismatch van zaterdag tegen Westerlo.

WESTERLO

De Ceulaer vervolgd - De Reviewcomm­issie van de KBVB heeft op basis van de tv-beelden gevraagd Benjamin De Ceulaer te laten vervolgen door het Bondsparke­t. In de slotfase van de 0-4thuisnede­rlaag tegen KV Oostende trapte De Ceulaer met de studs op de enkel van Brecht Capon.

LOMMEL UNITED

Schorsings­voorstel Schils - Mathias Schils kreeg voor zijn ongeoorloo­fde tackle op Antwerpspe­ler Omolo in minnelijke schikking een schorsings­voorstel van twee speeldagen en een wedstrijd voorwaarde­lijk (plus boete van 300 euro) voorgestel­d. Het is nog afwachten hoe speler en club daar op reageert.

VROUWENVOE­TBAL

Red Flames in Cyprus - De Red Flames zijn aangekomen in Cyprus, waar ze ’s namiddags al trainden. De Flames nemen in Cyprus deel aan de zogenaamde Cyprus Women’s Cup, een vriendscha­ppelijk tornooi waarin ze in amper acht dagen tijd vier wedstrijde­n afwerken.

BUITENLAND

Ndidi klopt Mignolet en Origi - Leicester heeft zijn eerste match na het ontslag van Claudio Ranieri gewonnen, het versloeg Liverpool met 3-1. Simon Mignolet, 90 minuten onder de lat, hield The Reds in de beginfase nog recht, maar moest nadien toch drie goals slikken. Bij de thuisploeg speelde Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk) de hele wedstrijd. Bij de bezoekers mocht Divock Origi na 66 minuten invallen. *** Goed nieuws voor Toby Alderweire­ld. De verdediger van Tottenham had gisteren nog steeds wat pijn in de lies, maar op een echografie was er geen enkele schade te zien. Vandaag wordt nog een MRI-scan genomen, maar mogelijk kan hij komend weekend tegen Everton alweer spelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium