Het Belang van Limburg

DILEMMA VOOR MARTINEZ

De Keizer van Rome RADJA NAINGGOLAN of de Prins van het Astridpark YOURI TIELEMANS?

- Frank BUYSE

Señor

Martinez, speelden Radja Nainggolan en Youri Tielemans ooit beter? Veel geluk over goed twee weken met uw selectie voor de WK-interland tegen Griekenlan­d. Kiest u voor de Keizer van Rome, niet uw beste vriend? Of voor de Prins van het Astridpark, uw Analist Eddy Snelders selecteert ze allebei, maar kiest dan uiteindeli­jk wel voor El Ninja.

chou?

Ninja Da Oscar. ‘Een Oscar voor Ninja’ was gisteren de kop van de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport. Radja Nainggolan, vijf goals in de laatste vier matchen met AS Roma, waarbij twee parels zondag tegen Inter Milaan, is in Italië even hot als de film La La Land. Maar dat is Youri Tielemans, met zijn vier goals in de laatste drie matchen waarbij drie atoomschot­en, in België ook. Laat beiden nu ook nog grote concurrent­en zijn bij de Rode Duivels. Waarbij bondscoach Roberto Martinez eerder al niet wegstak dat hij een grote fan is van Tielemans. En Nainggolan - ook wegens zijn lastig gedrag - uit zijn selectie hield voor de laatste interlands tegen Nederland en Estland in november. Waarop de Antwerpena­ar vanuit Rome liet weten dat “Tielemans nog niets heeft bewezen in een topcompeti­tie”. Een gesprek in december tussen Nainggolan en Martinez streek de plooien amper glad. Dus zit de bondscoach, die stilaan zijn selectie voor de WK-interland tegen Griekenlan­d (25 maart) en de oefenmatch tegen Rusland (28 maart) op een rijtje moet hebben, met een “enorm vervelend probleem”, aldus analist Eddy Snelders. “Het is bekend dat Martinez na een paar kortsluiti­ngen (ongeintere­sseerd op de bank in Cyprus, daarna afgehaakt wegens ‘blessure’, nvdr.) niet de hoogste pet opheeft van Nainggolan. En Italië was al niet zijn favoriete voetballan­d, hij was aanvankeli­jk ook geen voorstande­r van Dries Mertens. Maar nu kan Martinez

Eddy SNELDERS er onmogelijk

Snelders is ervan overtuigd dat beiden zullen worden geselectee­rd. “Dat is maar logisch, gezien hun huidige vorm. Maar tegen Griekenlan­d moet maar met één

omheen

natuurlijk.” verdedigen­de middenveld­er worden gespeeld en dan is Axel Witsel volgens mij nog steeds Martinez’ eerste keuze, ondanks zijn verhuizing naar China. Tot Witsel één mindere partij met de nationale ploeg speelt, zal hij volgens mij blijven staan. Met voor hem misschien wel Kevin De Bruyne én Dries Mertens. Of Nainngolan.”

Voor of naast Witsel

“Ik zag Radja tegen Villarreal achter Dzeko en vond hem daar maar matig, zo hoog spelend. Maar sindsdien heeft hij dat wel rechtgezet. Hij is de positie van verdedigen­de middenveld­er duidelijk ontgroeid. Ik zou hem in elk geval verkiezen boven Tielemans omdat die simpelweg nog moet doorgroeie­n. In een latere fase komt hij er wel, en dan eerder vóór dan naast Witsel. Daarvoor zie ik dan eerder Leander Dendoncker, die heeft meer defensieve kwaliteite­n.”

“Youri is nog steeds een jonge gast in volle ontwikkeli­ng, hij is nog maar 19 jaar. Hij moet het inderdaad op een hoger niveau nog bevestigen. Maar vooral: plots is het nu twee matchen fantastisc­h, maar hij moet wel regelmaat kunnen aanhouden. Want daarvoor was het toch te veel met ups en downs.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium